52A ΔΗΜΗΤΡΙΑ: The Crossroads 2017 από την Κίνα στο Labattoir

Το STAR THEATER BEIJING έρχεται στη Θεσσαλονίκη : Φαντασμαγορική όπερα από το Πεκίνο, με τις πολεμικές τέχνες, τη θεατρική ερμηνεία και την ενδυματολογική λαμπρότητα να ακροβατούν παράτολμα με τη μυστηριώδη δύναμη της καθαρής κινέζικης κουλτούρας. Λίγο πριν τη λήξη των 52ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ την  Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 21:00 στο Labattoir (26ης Οκτωβρίου 86)

Τα Star Theatres σηματοδοτούν την τέχνη του μέλλοντος στην Κίνα, όπου η ορμή του πρωτοποριακού θεάτρου αναζητά διέξοδο από τις συμβάσεις πολιτιστικού κατεστημένου.

Show πολεμικών τεχνών και όπερα ταυτόχρονα, το Crossroads βασίζεται σε μια φαινομενικά απλή υπόθεση: Ο πρωταγωνιστής Wu Sheng (ανδρικός χαρακτήρας και πολεμικών τεχνών) φτάνει στο πανδοχείο κάποιου χωριού. Από καθαρή παρεξήγηση, εμπλέκεται σε καβγά με τον ξενοδόχο. Όλο το έργο βασίζεται στην αναπαράσταση της πάλης στο σκοτάδι. Η σκηνή είναι ευκρινώς φωτισμένη, ωστόσο οι δύο χαρακτήρες ερμηνεύουν σαν να μάχονται σε βαθύ σκοτάδι. Ένα τραπέζι και δύο καρέκλες αποτελούν τα μοναδικά σκηνικά αξεσουάρ. Υπάρχει μια νοερή πόρτα, την οποία αντιλαμβανόμαστε μονάχα όταν ο wu chou (κλόουν – μαχητής) προσπαθεί να την παραβιάσει μέσω παντομίμας.

Με την παράσταση να επικεντρώνεται κυρίως στην ερμηνεία παρά στο τραγούδι ή την απαγγελία, το κοινό κατανοεί με σαφήνεια τους τρόπους με τους οποίους η κινέζικη όπερα αξιοποιεί τον συμβολισμό ως μέσο σκιαγράφησης χαρακτήρων και εξέλιξης της δράσης. Ομορφιά που θα εκτιμηθεί, το μεγαλείο των δυνατοτήτων του σώματος, το Crossroads είναι μια μοντέρνα εκδοχή της ασιατικής καλλιτεχνικής παράδοσης σε ένα θέαμα που προκαλεί δέος.

Σκηνοθεσία: Long Zhou
Μουσική διεύθυνση: Jinghong Jiang
Παραγωγή: Shengnan Wang
Ηθοποιοί: Tian Xie, Hang Yu, Huikang Yu, Shichao He
Μουσική ορχήστρα: Ceng Zhang, Yan Long , Xiang Gao , Tao Zhang
Επικοινωνία: Anna
Παραγωγή: Star Theater, The Crossroads 2017

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος