4ος Αγώνας Δρόμου Acheloos Run 2022 – 28 & 29 Μαΐου 2022 στο Νεοχώρι Μεσολογγίου.

Για τέταρτη φορά ο αγώνας δρόμου Acheloos Run επιστρέφει το Σάββατο και την Κυριακή 28 & 29 Μαΐου 2022 στο Νεοχώρι Μεσολογγίου, δίπλα στον ποταμό Αχελώο.

Φέτος ο αγώνας δρόμου αναβαθμίζεται με την ονομασία “Acheloos Projectκαι στo πλαίσιo του θα ενσωματωθούν αγώνες δρόμου 1 χλμ για παιδιά γυμνασίου και δημοτικού, 5 χλμ, δυναμικό βάδισμα 6 χλμ και για πρώτη φορά αγώνας ημιμαραθωνίου (21.1 χλμ).

Επίσης για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί το 1ο Αθλητικό Gala Αχελώου. Στην εκδήλωση θα βραβευθούν οι σημαντικότερες αθλητικές προσπάθειες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια με στόχο την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή με έμφαση στον αθλητικό τουρισμό.

Tην Κυριακή 29 Μαΐου 2022 στις 8:10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας δρόμου 21.1 χλμ με αφετηρία το Νεοχώρι και τερματισμό την παραλία του Λούρου. Η διαδρομή θα κατευθυνθεί από το Νεοχώρι προς την Κατοχή, στη συνέχεια θα διασχίσει μια απόλυτα επίπεδη διαδρομή περνώντας ανάμεσα από μια περιβαλλοντικά ευαίσθητη περιοχή, φημισμένη για την ορνιθοπανίδα της, μέρος της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, για  να καταλήξει στην παραλία του Λούρου.

Στον τερματισμό, θα υποδεχθούν τους δρομείς σε ένα finish line party τοπικοί παραγωγοί με εδέσματα και μουσικές από έναν κορυφαίο μουσικό παραγωγό.

Ο αγώνας δρόμου διεξάγεται υπό την εποπτεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού.

Περισσότερες πληροφορίες: www.acheloosrun.gr

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος