40χρονη καλλιεργεί σπάνιες ποικιλίες αμυγδαλιών

Σε μια περιοχή που φημίζεται για τους ελαιώνες της, στα Ίμερα Κοζάνης, οι αμυγδαλεώνες αποτελούν μια πινελιά χρωμάτων και αρωμάτων. 

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δέσποινα Αμαραντίδου, συνάντησε μια νέα γυναίκα που αποφάσισε να παλέψει την ζωή της καλλιεργώντας και ακολουθώντας τα βήματα της οικογένειας.

Η Δήμητρα Κτενίδου, αγρότισσα εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν στα Ίμερα. «Ήθελα να διατηρήσω την παράδοση και είναι ένα μέσο βιοπορισμού». Διατηρώντας 1500 δέντρα με ποικιλίες, παλιές που τις βρήκε από τον παππού της έμαθε να κλαδεύει, να ποτίζει και φροντίζει τα δέντρα της.

Το δέντρο εάν κλαδεύεται σωστά μπορεί να έχει ζωή επιπλέον είκοσι χρόνια. Το μικροκλίμα της περιοχής ξηρά και ασβεστούχα εδάφη εγγυώνται μια καλή σοδειά. Η παραγωγή είναι πολλά υποσχόμενη, χωρίς φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα, τα βιολογικά αμύγδαλα της κ. Κτενίδου, με ονομασία προέλευσης, κατακτούν την εσωτερική αγορά με την ποιότητα και την γεύση τους.

Μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε το 1960, φαίνεται πως έχει μέλλον, καθώς η νέα γενιά επενδύει χρόνο και κόπο στην γη, που είναι η ελπίδα για  την επομένη ημέρα ενός πλανήτη που αναμένεται να δοκιμαστεί με ακραίες κλιματολογικές συνθήκες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος