2ο Συνέδριο Πληροφορικής Ελλάδας από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Το 2ο Συνέδριο Πληροφορικής Ελλάδας με τίτλο: «Καινοτομία και Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αυτοδιοίκησης» διοργανώνουν από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στόχος του συνεδρίου είναι να αποτελέσει ένα βήμα ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας και να βοηθήσει έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας δημιουργικός διάλογος ανάμεσα στα στελέχη των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πληροφορικής, αλλά και σε άλλους Δημόσιους Οργανισμούς και φορείς της χώρας.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, “όλη η Ευρώπη κινείται πλέον στους ρυθμούς της Ψηφιακής Μετάβασης. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχαμε απτά δείγματα από την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών κι από την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μας, με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού. Μετατρέψαμε σε χρόνο ρεκόρ, στο πρώτο κύμα της πανδημίας την Περιφέρεια σε e-Περιφέρεια, εισάγοντας την τηλεργασία και εξυπηρετώντας τους συμπολίτες μας χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία τους στις υπηρεσίες μας”.

Στελέχη πληροφορικής, που έχουν ήδη υλοποιήσει σημαντικά projects, θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους ειδικότερα μετά την πανδημία του Covid-19. Ακόμη στο πλαίσιο του συνεδρίου θα συζητηθούν και θα αναλυθούν οι νέες καινοτόμες υπηρεσίες του Δημοσίου και ο ρόλος του «gov.gr» στις ψηφιακές υπηρεσίες των Περιφερειών. Επίσης θα εξεταστούν ειδικότερα ζητήματα, όπως οι επιδράσεις της τηλεργασίας στον εργασιακό χώρο, ενώ θα γίνει η παρουσίαση μιας σειράς από εφαρμογές και δράσεις των φορέων, καθώς και καινοτόμες εφαρμογές, που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το σύνολο των Περιφερειών της χώρας, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης «Beyond 4.0» και θα φιλοξενηθεί στο Περίπτερο 14 της ΔΕΘ – HELEXPO.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο εδώ: https://www.pkm.gov.gr/congress-it/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος