Τοποθετήθηκε το νέο σύστημα σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε σήμερα η τοποθέτηση των κλωβών των σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή της Θεσσαλονίκης με την εγκατάσταση του τελευταίου στη Σταυρούπολη του Δήμου Παύλου Μελά.

Οι εργασίες για την αναβάθμιση και επέκταση των Σταθμών Μέτρησης του Εθνικού Δικτύου Παρακολούθησης της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης (ΕΔΠΑΡ) στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ αντικαταστάθηκαν οι κλωβοί στους περιαστικούς Σταθμούς Μέτρησης Αέριων Ρύπων στο Πανόραμα (Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη), στη Νεοχωρούδα (Δ. Ωραιοκάστρου), τη Σίνδο (Δ. Δέλτα), την Καλαμαριά, το ΑΠΘ και την πλατεία Αγίας Σοφίας. Παράλληλα εγκαταστάθηκαν δύο νέοι σταθμοί στον Δήμο Παύλου Μελά, σήμερα, και στο νέο κτίριο υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πριν από λίγες μέρες. Ακολούθησε η τοποθέτηση νέων σύγχρονων Αναλυτών Αέριων Ρύπων, σε όλους τους Σταθμούς Μέτρησης, όπως και στον υφιστάμενο Σταθμό στο Κορδελιό (Δ. Κορδελιού -Εύοσμου), όπου ο κλωβός του έχει σχετικά πρόσφατα αντικατασταθεί.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισκέφθηκε τον νέο σταθμό μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στον Δήμο Παύλου Μελά και σε δηλώσεις του επισήμανε ότι οι εννέα καινούριοι υπερσύγχρονοι μετρητές ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης θα δώσουν τη δυνατότητα διαρκούς παρακολούθησης της κατάστασης της ατμόσφαιρας, ώστε όποτε ανεβαίνουν οι τιμές της ρύπανσης, η Περιφέρεια να προβαίνει στις αντίστοιχες ενέργειες και να ενημερώνει τον κόσμο και ειδικά τους πολίτες που έχουν προβλήματα στο αναπνευστικό τους.

Πηγή ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος