Τέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Τέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν μέλη οργανώσεων και συλλογικοτήτων έξω από τα γραφεία της ΜΚΟ “Φάρος Ελπίδας” στην οδό Ερμού στις 12.00, με αίτημα την παύση των εξώσεων μεταναστριών από δομές φιλοξενίας. Μέλη της “Ανοιχτής συνέλευσης Stop War on Migrants” και της “Συλλογικότητας Room 39” αποδοκιμάζουν τις εκβιαστικές πρακτικές των ΜΚΟ όπως οι “Draseis” και “Φάρος Ελπίδας” οι οποίες με συνεχή τηλεφωνήματα, διακοπή νερού και θέρμανσης στην καρδιά του χειμώνα, συστέγαση πολλών οικογενειών σε ένα διαμέρισμα και διαρκή ψυχολογικό πόλεμο αναγκάζουν τους μετανάστες να εγκαταλείψουν τις δομές.

Στις 13:00, μέλη του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας θα διαμαρτυρηθούν για τους πρόσφυγες στο Τουρκικό Προξενείο.

Στις 17:00, Ουκρανοί υπήκοοι που ζουν στη Θεσσαλονίκη θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Αριστοτέλους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον πόλεμο στην πατρίδα τους.

Σε δράση ενάντια στην κλιματική κρίση καλούν οι οργανώσεις “Fridays for Future”, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κλιματικής Κινητοποίησης. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κάλεσμα «Αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Κλιματικής Κινητοποίησης, ενωνόμαστε και απαιτούμε μαζί από τους πολιτικούς ιθύνοντες και τους διεθνείς ηγέτες να θέσουν σε προτεραιότητα τους ίδιους τους ανθρώπους και όχι το κέρδος!».

Πηγή ΓΑΔΘ – ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος