Δεν θα διεξαχθούν παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου ούτε στην Πέλλα

Δεν θα διεξαχθούν τελικά παρελάσεις στις 28 Οκτωβρίου ούτε στο νομό Πέλλας όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού. Σε σχετική ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας επισημαίνεται ότι η απόφαση αυτή ελήφθη με στόχο τη διαφύλαξη της υγείας της τοπικής κοινωνίας από την επιπλέον μετάδοση του ιού λόγω συνωστισμού κατά τη διεξαγωγή των παρελάσεων.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σύσκεψη ότι τα κρούσματα κορονοϊού στην Πέλλα αυξάνονται καθημερινά σημειώνοντας και τριψήφιο αριθμό, με αποτέλεσμα ο νομός να καταγράφει υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό του. Έγινε επίσης γνωστό ότι θα πραγματοποιηθούν η καθιερωμένη δοξολογία, η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα.

Υπενθυμίζεται ότι παρέλαση δεν θα γίνει ούτε στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, μετά από ομόφωνη απόφαση των φορέων της περιοχής (αντιπεριφέρειας, δήμων, Μητρόπολης, εκπαίδευσης και του Ιατρικού Συλλόγου), λόγω του μεγάλου επιδημιολογικού φορτίου και του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού.

Αντίστοιχη απόφαση έλαβε και η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος