25 χρόνια “Πιπερολογίες”- Τοπικά εδέσματα της Φλώρινας με πιπεριά  

Δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στον Αετό της Φλώρινας με αντικείμενο το παραδοσιακό προϊόν της περιοχής, την κόκκινη πιπεριά. “

Την γιορτή, με τα πλούσια στρωμένα τραπέζια, παρουσιάζει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μαρία Γαϊγάνη στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Ο Μιχάλης Ζαρίδης, εκπρόσωπος του μορφωτικού πολιτιστικού συλλόγου Αετός, παρουσιάζει ένα πλήθος εδεσμάτων που παρασκευάζονται από τις κόκκινες πιπεριές και αναβαθμίζουν τις γευστικές απαιτήσεις σε άλλο επίπεδο. Το ιδιαίτερο κλίμα, ο αέρας, το νερό και το έδαφος συνεργάζονται για να απολαμβάνουν οι καταναλωτές ένα ξεχωριστό προϊόν.

25 χρόνια “Πιπερολογίες”- Τοπικά εδέσματα της Φλώρινας με πιπεριά  

«25 χρόνια ο σύλλογος προσπαθεί να συνδυάσει την παράδοση και να προωθήσουν την τοπική οικονομία, η οποία κατά την δεκαετία του ΄70 γνώρισε κάμψη, αλλά τώρα οι νέοι επενδύουν στην γη και δημιουργούν νέες προοπτικές».

25 χρόνια “Πιπερολογίες”- Τοπικά εδέσματα της Φλώρινας με πιπεριά  

Έως την δεκαετία του ΄80 η καλλιέργεια της πιπεριάς ήταν στο επίκεντρο της κοινότητας, αναφέρει ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, πρόεδρος της κοινότητας Αετός. Η γιορτή δεν τελειώνει με τα εδέσματα που έχουν ετοιμάσει τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Αετού «Ειρήνη». Υποδέχονται τους επισκέπτες με πολύ μουσική και χορό, που κρατά έως αργά το βράδυ της Παρασκευής 30 Αυγούστου.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος