1ο Flamingo Run στο Καλοχώρι από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιλέγει το 1ο Flamingo Run στο Καλοχώρι για να ξεκινήσει τον δικό της αγώνα δρόμου για την στήριξη δράσεων μη κερδοσκοπικών φορέων στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού έργου BlueCrowdfunding.

Το καινοτόμο πολυσυμμετοχικό μοντέλο civiccrowdfunding (χρηματοδότηση από το πλήθος) είναι μία νέα μέθοδος για την άντληση πόρων από ένα μεγάλο αριθμό ενδιαφερόμενων για ένα θέμα, ζήτημα ή ιδέα με κοινωφελή πρόσημο. Έπειτα από ανοιχτή πρόκληση και διαδικασία επιλέχθηκαν προς στήριξη, δύο φορείς με περιβαλλοντική ευαισθησία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Δέλτα του Γαλλικού ποταμού και ειδικότερα ο φορέας  Εχεδώρου Φύσις (www.facebook.com/ehedoroufysis/) που συμβάλλει στην αναμόρφωση και ανάδειξη του οικοσυστήματος του Δέλτα του Γαλλικού ποταμού και η Δράση για την Άγρια Ζωή (www.facebook.com/drasiagriazoi/που έχει ως στόχο την προστασία της πανίδας και ορνιθοπανίδας της περιοχής.

Η έναρξη της καμπάνιας συμμετοχικής χρηματοδότησης στο πλαίσιο του έργου BlueCrowdfunding θα συμπέσει με το 1ο Flamingo Run την Κυριακή 3 Οκτωβρίου. Το Flamingo Run είναι μια αθλητική-δρομική γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στη δυτική παραλία του Θερμαϊκού, την περιοχή της λιμνοθάλασσας και του “Κόκκινου Δρόμου” Καλοχωρίου. Μια πανέμορφη περιοχή του Δήμου Δέλτα, γεμάτο Flamingos και όμορφες παραθαλάσσιες διαδρομές που προσφέρονται για τρέξιμο-περπάτημα αλλά και οικογενειακές εξορμήσεις.

Στο Μαραθώνιο των πέντε χιλιομέτρων με ώρα εκκίνησης 12 το μεσημέρι, που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του 1ου Flamingo Run, θα λάβει μέρος ομάδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο την έναρξη του δικού της αγώνα για τη στήριξη σημαντικών δράσεων με περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην περιοχή του Δέλτα του Γαλλικού ποταμού.

Πηγή ΠΚΜ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος