15 χρόνια κάθειρξη στην 30χρονη μητέρα που πέταξε το βρέφος της στον Αλιάκμονα

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γιαννιτσών στην 30χρονη μητέρα για τη δολοφονία του 11 μηνών βρέφους της, το οποίο είχε πετάξει στον Αλιάκμονα.

Η 30χρονη κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία με μειωμένο καταλογισμό. Το δικαστήριο έκρινε ότι η ψυχολογική της κατάσταση είναι επιβαρυμένη καθώς και στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί πολλές φορές σε ψυχιατρικά ιδρύματα ύστερα από εκκλήσεις των γονέων της. Αυτό αναδείχθηκε και κατά τη διάρκεια της σημερινής απολογίας της αφού η 30χρονη παρουσίασε δύο διαφορετικά πρόσωπα καθώς τη μία στιγμή παραδεχόταν τη δολοφονία του παιδιού της και λίγα δευτερόλεπτα μετά έλεγε ότι το παιδί της είναι ζωντανό και πως της το κρύβουν αφού το έσωσε τελικά ο πατέρας του, που κρυβόταν στο σημείο.

Οι συγγενείς αλλά και οι συνήγοροί της ζήτησαν κατά τη διάρκεια της κράτησής της στις φυλακές; να νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η μητέρα φέρεται να έφυγε μαζί με το παιδάκι της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2023 από το σπίτι όπου διέμενε με τους γονείς σε χωριό της Αλεξάνδρειας Ημαθίας . Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς επέστρεψε στο σπίτι χωρίς το παιδί. Οι δικοί της τη ρώτησαν πού είναι το παιδί αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν απαντήσεις, με αποτέλεσμα να ενημερώσουν τις Αρχές.

Η ίδια μετά από τις επίμονες προσπάθειες των Αρχών, λύγισε και αποκάλυψε στους αστυνομικούς το σημείο, όπου όπως είπε, άφησε το μωρό, το οποίο όμως όταν εντοπίστηκε δεν είχε τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η μητέρα φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα καθώς είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικές κλινικές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος