Σέρρες: Σχολή Μαγειρικής βγάζει αρχιμάγειρες που…εντυπωσιάζουν

Μία σχολή μαγειρικής στις Σέρρες δίνει τη δυνατότητα στους… μελλοντικούς σεφ που εκπαιδεύει να βρουν δουλειά σε μεγάλα εστιατόρια και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, με πολύ καλές αμοιβές.

Σύμφωνα με τον διευθυντή ΣΑΕΚ Σερρών, Βασίλη Μιχαηλίδη, στη σχολή φοιτούν νέοι όχι μόνο από τις Σέρρες αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδος. Βασική προϋπόθεση για την εισαγωγή στη σχολή είναι το απολυτήριο Λυκείου, ενώ η αίτηση μπορεί να γίνει μέσω του μηχανογραφικού.

Η διάρκεια φοίτησης είναι τέσσερα εξάμηνα και ακολουθεί η πρακτική εξάσκηση. Τα φαγητά που μαθαίνουν να φτιάχνουν είναι πολλά, όπως πίτες με σερραϊκό φύλλο, σερραϊκή μπουγάτσα, λαχανοντολμάδες, αρμενοβίλ με παγωτό σοκολάτα και πολλά άλλα.

Τα πιάτα, που παρασκευάζουν οι σπουδαστές προσφέρονται για καλό σκοπό σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Εκπαιδευτής είναι ο έμπειρος σεφ, Παναγιώτης Ζάγκας, ο οποίος με μαεστρία καθοδηγεί τους εκπαιδευόμενους νέους στον τομέα της μαγειρικής.

«Κάθε χρόνο δηλώνουν συμμετοχή πάνω από 60 άτομα, τα τμήματά μας είναι μέχρι 30 άτομα και δηλώνουν συμμετοχή 60, πολλές φορές δεν μπορούμε να τους πάρουμε και όλους. Εγώ ασχολούμαι με τον τουρισμό, το κύριο επάγγελμά μου είναι executive chef σε μία εταιρεία στη Χαλκιδική και γνωρίζω πόσο χρήσιμοι είναι όλοι αυτοί οι νέοι μάγειρες για τα ξενοδοχεία μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παν. Ζάγκας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος