“Ο Εσταυρωμένος”: Tο φιλανθρωπικό σωματείο που μεταφέρει την κραυγή των φυλακισμένων στην κοινωνία

Ο Άγιος Ελευθέριος είναι ο προστάτης των κρατουμένων. H 15η Δεκεμβρίου έχει ανακηρυχθεί από τον Σύλλογο Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Ο Εσταυρωμένος”, ως «Ημέρα του Φυλακισμένου», γεγονός που συνιστά μία πρωτοτυπία, καθώς αντίστοιχη ημέρα δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο. Σκοπός του εορτασμού είναι: η ηθική στήριξη και πνευματική στήριξη των εγκλείστων, η μεταφορά της κραυγής των κρατούμενων -μέσω του «Εσταυρωμένου»- και η ενημέρωση της κοινωνίας για το έργο του Συλλόγου.

Σύμφωνα με τον ιερέα, Θεόδωρο Μπατάκα, από το 1995, το φιλανθρωπικό σωματείο διακονεί χωρίς καμία διακοπή, εδώ και 28 χρόνια, προσφέροντας κυρίως στην τοπική κοινωνία και αντιμετωπίζοντας πρακτικά και άμεσα τα ποικίλα προβλήματα πολλών κρατουμένων, αποφυλακισθέντων, φυγόποινων, αστέγων, προσφύγων, άπορων οικογενειών, ασθενών, μαθητών, φοιτητών, κακοποιημένων γυναικών και παιδιών, κ.ά. “Είναι πιο δύσκολη η αποφυλάκιση και τα πρώτα βήματα επανένταξης στην κοινωνία, παρά η ίδια η φυλακή…δεν ξέρουν πώς να πορευτούν, πώς να μιλήσουν…εδώ βρίσκουν ένα σπίτι, προσπαθούμε να τους γλυκάνουμε τον πόνο και τη μοναξιά”, κατέληξε ο ιερέας.

Από την αρχή της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ο σύλλογος άνοιξε την αγκαλιά του και συμπεριέλαβε στη μέριμνά του όλους τους φυλακισμένους της Ελλάδας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ο «Εσταυρωμένος» ξεπέρασε τα όρια της χώρας, για να βοηθήσει και άλλες φυλακές αλλά και τοπικές Εκκλησίες του εξωτερικού που ζήτησαν τη βοήθειά του.

Όλα αυτά τα χρόνια “Ο Εσταυρωμένος” επιδίδεται σε μεγάλο αγώνα και κατά του ρατσισμού, ενώ οι εθελοντές του είναι ο πιο μεγάλος θησαυρός του και η προσφορά τους ανεκτίμητη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος