Οι Βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη φιλοξενούν τις σοκολατένιες δημιουργίες της Μίνας Αποστολίδη σε επιμέλεια του Γιάννη Αργυριάδη.
Υπό τον τίτλο “Θεσσαλονίκη – Βρυξέλλες, συναίσθημα & σοκολάτα”, η Μίνα Αποστολίδη ταξιδεύει από τον τόπο, που ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες- στη γενέτειρα πόλη Θεσσαλονίκη, για τις Άγιες Μέρες των Χριστουγέννων με συναίσθημα και σοκολάτα.
Στο πλαίσιο της έκθεσης και της παρουσίας της στην πόλη της, η Μίνα Αποστολίδη μιλάει στο ertnews και δεν κρύβει τα έντονα συναισθήματα και τη συγκίνηση, που βιώνει η ίδια για όσα ζει τις δύο αυτές ημέρες.
Η ιδέα της έκθεσης προέκυψε μετά από πρόσκληση του ΟΤΕ από τον επιμελητή τέχνης κ. Γιάννη Αργυριάδη με στόχο να… γλυκαθεί η γενέτειρα πόλη της, η Θεσσαλονίκη, όπως τονίζει η ίδια στο ertnews.
Σε συνδυασμό με το χριστουγεννιάτικο κλίμα και τον στολισμό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο κόσμος το χαίρεται ιδιαίτερα και όπως «αποκαλύπτει» η δημιουργός, η αίσθηση είναι ακόμα εντονότερη μέσα από τη βιτρίνα, όπου η μυρωδιά της σοκολάτας έχει «πλημμυρίσει» τον χώρο με συναισθήματα.
Πάνω στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι της Καρόλου Ντηλ φιλοξενούνται μικρά σοκολατένια έργα τέχνης, υψηλής ποιότητας και αισθητικής, φτιαγμένα με αγάπη και ευαισθησία.
«Ήρθα για δύο μέρες, για την έκθεση. Νιώθω ευγνώμων και είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη, που επέστρεψα στη Θεσσαλονίκη. Όλο αυτό, που έζησα, η συνεργασία ανθρώπων, που δεν ήξερα, άλλων καλλιτεχνών, που βοήθησαν στο στήσιμο, το κείμενο, που έγραψε για μένα η εικαστικός Σοφία Ζαράρη από την Αθήνα. Είναι στιγμές πολύ δυνατές και απ’ τις πιο σημαντικές στη ζωή μου. Η ευκαιρία, που μου δόθηκε για όλα αυτά… Θα είμαι ευγνώμων, πραγματικά. Στέκομαι με μεγάλη συγκίνηση μπροστά σε αυτό, που ζω αυτές τις μέρες», επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Σχετικά με τα σχέδιά της για το μέλλον, η Μίνα Αποστολίδη δηλώνει «πιο ανοιχτή στο κομμάτι ‘Σοκολάτα-Τέχνη-Συναίσθημα’». «Στις Βρυξέλλες συνεχίζω να δραστηριοποιούμαι και να γνωρίζω μέσα από τις σοκολάτες στον κόσμο εκεί την Ελλάδα γιατί οι σοκολάτες μου είναι καθαρά επηρεασμένες από την Ελλάδα και το γενικότερο ελληνικό κληροδότημα. Οι παππούδες είναι πρόσφυγες, οπότε έχουμε και λίγο Ανατολή. Και το αφήνω να κυλήσει…», σχολιάζει για την τέχνη της.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τη ζωή της στις Βρυξέλλες, η Μίνα Αποστολίδη στέκεται στα θετικά της οργανωμένης και σταθερής καθημερινότητας, ωστόσο όπως χαρακτηριστικά λέει εμφανώς συγκινημένη «η ψυχή είναι εδώ, το σπίτι μου είναι εδώ».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος