Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από ένα επεισοδιακό συνέδριο

Μετά από ένα επεισοδιακό συνέδριο, οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ραγδαίες. Ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει αποφασισμένος να τα αλλάξει όλα ενώ τα στελέχη εμφανίζονται διχασμένα μετά και το νέο πόλο, που δημιουργήθηκε γύρω από την Όλγα Γεροβασίλη.

Στην εκπομπή «Τριτολογίες» φιλοξενήθηκαν η βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Καλλιόπη Βέττα και το μέλος προσωρινού συντονιστικού της Νέας Αριστεράς στη Θεσσαλονίκη, Κώστας Αμπατζάς και αναφέρθηκαν στις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το μήνυμα που βγήκε από αυτές τις τετραήμερες εργασίες του συνεδρίου είναι ενότητα, προοδευτική αντεπίθεση και συλλογικότητα. Αυτά τα μηνύματα βγήκαν κι επειδή ήμουν στο προεδρείο αυτές τις μέρες, είχα την ευκαιρία να ακούσω όλους τους ομιλητές. Οι ομιλίες δεν ήταν μόνο αν θα γίνουν ή όχι εκλογές, υπήρχαν κι άλλες τοποθετήσεις για την επόμενη ημέρα, προτάσεις, σκέψεις από τους ομιλητές, από τους συνέδρους», σχολίασε αρχικά η Καλλιόπη Βέτα.

Για το αν τάσσεται με την πλευρά Κασσελάκη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «Δεν είναι στρατόπεδα εδώ, ο κύριος Κασσελάκης βγήκε με δημοκρατικές διαδικασίες πρόσφατα, πριν πέντε μήνες. Επομένως έχει μία νωπή εντολή να είναι πρόεδρος και κανείς νομίζω δεν αμφισβήτησε τη διαδικασία αυτή είτε συμφωνούσε είτε όχι με το πρόσωπο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «Εμείς σαν κόμμα ακούμε τα μέλη, ακούμε τη βάση, έχουμε καταστατικό, δεν είμαστε μόνο αρχηγικό, προσωποκεντρικό κόμμα. Και ο πρόεδρος πρέπει να ακούει τα όργανα. Ήρθαν όλα τα μέλη απ΄ όλη την Ελλάδα, διατύπωσαν τις απόψεις τους και τόνισαν πως εμπιστεύονται αυτή τη στιγμή τον Στέφανο Κασσελάκη. Δεν θέλησαν να γίνουν εκλογές και αυτό τελικά επικράτησε».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς προτού αναφερθεί στα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία των Τεμπών. «Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, από τη δολοφονία 57 συνανθρώπων μας. Έχουμε μια κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα να προσπαθεί και μέσα στη Βουλή και έξω, ελέγχοντας τις υπηρεσίες και ό,τι μπορεί να ελέγξει να συγκαλύψει αυτό το έγκλημα», ανέφερε αρχικά.

Επιστρέφοντας στο θέμα του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε πως οι εξελίξεις στο κόμμα δικαιώνουν τη Νέα Αριστερά. «Είχαμε διαβλέψει σχετικά νωρίς αυτό, που θα συμβεί στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι γιατί είχαμε μαντικές ικανότητες αλλά γιατί πολιτικά διαπιστώσαμε αυτά, που διαπιστώνουν όλοι οι άνθρωποι», είπε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος