Το βραβευμένο με 3 Όσκαρ «Moonlight» στην ΕΡΤ2

Τη βραβευμένη με 3 Όσκαρ ταινία «Moonlight» του Μπάρι Τζένκινς, μια διαχρονική ιστορία ανθρώπινης επαφής κι αυτογνωσίας, θα απολαύσετε στην ΕΡΤ2, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020, στις 23:00.

Το βραβευμένο με 3 Όσκαρ «Moonlight» στην ΕΡΤ2

Μια διαχρονική ιστορία ανθρώπινης επαφής κι αυτογνωσίας, το «Moonlight» εξιστορεί τη ζωή ενός άντρα από την παιδική του ηλικία έως και την ενηλικίωση, καθώς παλεύει να βρει τη θέση του στον κόσμο.

Ένα ζωτικό πορτρέτο, σε τρία κεφάλαια, της σύγχρονης ζωής ενός Αφροαμερικανού κι ένας ποιητικός διαλογισμός επάνω στην ταυτότητα, την οικογένεια, τη φιλία, την αγάπη, πλημμυρισμένος με βαθιά συμπόνοια και καθολικές αλήθειες.

Το βραβευμένο με 3 Όσκαρ «Moonlight» στην ΕΡΤ2

Το συγκλονιστικό όραμα του Μπάρι Τζένκινς συγκινεί με την απεικόνιση των στιγμών, των ανθρώπων και των αγνώστων δυνάμεων που πλάθουν τη ζωή μας και μας καθορίζουν.

Το «Moonlight» είναι μια παγκόσμια ιστορία αγάπης, οικογένειας και συμφιλίωσης, που έρχεται να απελευθερώσει οποιονδήποτε έχει νιώσει παράταιρος ή μόνος ή έχει νιώσει παγιδευμένος στα συναισθήματά του και λαχταρά την αλλαγή.

Το βραβευμένο με 3 Όσκαρ «Moonlight» στην ΕΡΤ2

Η ταινία κέρδισε 3 Όσκαρ: Καλύτερης Ταινίας 2017, Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου (Μπάρι Τζένκινς, Τάρελ Άλβιν ΜακΚρέινι) και Β΄ Ανδρικού Ρόλου (Μαχερσάλα Αλί), καθώς και Χρυσή Σφαίρα (Καλύτερης Ταινίας 2017).

Ακόμη, το «Moonlight», που βασίζεται στο θεατρικό ημι-αυτοβιογραφικό έργο «Στο φως του φεγγαριού τα μαύρα αγόρια φαίνονται μπλε» του Τάρελ Άλβιν ΜακΚρέινι, βραβεύτηκε συνολικά με πάνω από 30 πολύ σημαντικά βραβεία σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Δράμα, παραγωγής ΗΠΑ 2016

Σκηνοθεσία: Μπάρι Τζένκινς

Σενάριο: Μπάρι Τζένκινς, Τάρελ Άλβιν ΜακΚρέινι

Διεύθυνση φωτογραφίας: Τζέιμς Λάξτον

Μοντάζ: Τζόι ΜακΜίλον, Νατ Σάντερς

Μουσική: Νίκολας Μπρίτελ

Παίζουν: Μαχερσάλα Αλί, Ναόμι Χάρις, Άλεξ Χίμπερτ, Σαρίφ Ερπ, Τζανέλ Μονέ, Ντουάν Σάντερσον, Τρέβαντ Ρόουντς, Άστον Σάντερς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος