Tο βραβευμένο δράμα «Ο Βασιλιάς» στην ΕΡΤ2

Tο βραβευμένο δράμα «Ο Βασιλιάς», ελληνικής παραγωγής 2002, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, το Σάββατο 28 Ιουλίου 2018, στις 21:00. Πρόκειται για ταινία που βασίζεται σε αληθινή ιστορία.

Tο βραβευμένο δράμα «Ο Βασιλιάς» στην ΕΡΤ2

Υπόθεση: Ο 35άχρονος Βαγγέλης αποφυλακίζεται, έχοντας εκτίσει την ποινή του για κατοχή και χρήση ναρκωτικών. Είναι αποφασισμένος να ξεκόψει από το σκοτεινό παρελθόν του και ν’ αλλάξει ζωή. Έτσι, δοκιμάζει να κάνει μια καινούργια αρχή στο κτήμα του πατέρα του, στην Πελοπόννησο. Οι κάτοικοι της περιοχής τον υποδέχονται αρχικά με καχυποψία, που μετατρέπεται γρήγορα σε απροκάλυπτη εχθρότητα. Μόνος υποστηρικτής του, είναι ο Αστυνόμος της γειτονικής κωμόπολης. Η απόφαση του Βαγγέλη να «ξαναχτίσει» τη ζωή του και η προσπάθειά του να αντιμετωπίσει το εχθρικό περιβάλλον, εξομαλύνουν την κατάσταση και ο Βαγγέλης μοιάζει να εντάσσεται στην τοπική κοινωνία. Όταν όμως θα εμφανιστεί στη ζωή του η Μαρία, μια κοπέλα που γνωρίζει το παρελθόν του, εκείνος θα οδηγηθεί σε μια κάθετη σύγκρουση με τους γύρω του και τελικά στη δική του καταστροφή.

Tο βραβευμένο δράμα «Ο Βασιλιάς» στην ΕΡΤ2

Διακρίσεις: Τέσσερα Βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2002: καλύτερης ταινίας, Α΄ ανδρικού ρόλου, σκηνογραφίας, ήχου.

2003 – Cairo International Film, Festival Βραβείο Golden Pyramid.

Tο βραβευμένο δράμα «Ο Βασιλιάς» στην ΕΡΤ2

Δράμα, παραγωγής 2002.

Σκηνοθεσία: Νίκος Γραμματικός.

Σενάριο: Νίκος Γραμματικός, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Παίζουν: Βαγγέλης Μουρίκης, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Μηνάς Χατζησάββας, Γιάννης Ζουγανέλης, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Βιβή Κόκκα, Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, Τάσος Νούσιας, Άννα Βαγενά, Χρήστος Σκορδάς, Ερασμία Τσόπελα, Περικλής Λιανός, Κωνσταντίνος Καλοκαιρινός, Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, Δήμητρα Χατούπη, Αντώνης Αλεξίου.

Διάρκεια: 130΄

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος