«Το μυστικό του Brokeback Mountain» στο “Θερινό Σινεμά”

Την κοινωνική δραματική ταινία, συμπαραγωγής ΗΠΑ-Καναδά 2005, «Το μυστικό του Brokeback Mountain», (Brokeback Mountain), έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 , στις 22:00, από το “Θερινό Σινεμά”.

«Το μυστικό του Brokeback Mountain» στο “Θερινό Σινεμά”Υπόθεση: Ο Ένις και ο Τζακ γνωρίζονται το 1963, στα βουνά του Γουαϊόμινγκ, όπου βόσκουν τα πρόβατα κάποιου κτηνοτρόφου. Η ερωτική έλξη που νιώθουν ο ένας για τον άλλον σημαδεύει τη ζωή τους. Στα χρόνια που θα έρθουν θα παντρευτούν και θα κάνει ο καθένας την οικογένειά του. Όμως, κάθε τόσο θα συναντιούνται κρυφά και θα ζουν την παθιασμένη σχέση τους. Διάρκεια: 124΄

Η ταινία του πολυβραβευμένου Ανγκ Λι είναι ένα ερωτικό δράμα με φόντο την αμερικανική Άγρια Δύση των αρχών της δεκαετίας του ’60 και βασίζεται στο διήγημα της βραβευμένης με Πούλιτζερ, Άνι Προυλ.

Το «Μυστικό του Brokeback Mountain» κέρδισε το ΧρυσόΛιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου και έκανε πρεμιέρα, αλλά και αρκετές ακόμα διακρίσεις, όπως 4 Χρυσές Σφαίρες (Καλύτερης Δραματικής Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερου Τραγουδιού), καθώς και 8 υποψηφιότητες για Όσκαρ, όπου και απέσπασε 3 βραβεύσεις (Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου, Καλύτερης Μουσικής).

Σκηνοθεσία: Ανγκ Λι

Παίζουν: Χιθ Λέτζερ, Τζέικ Τζίλενχααλ, Μισέλ Γουίλιαμς, Ράντι Κουέιντ, Αν Χάθαγουεϊ«Το μυστικό του Brokeback Mountain» στο “Θερινό Σινεμά”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος