Το έξοχο ρομαντικό δράμα «Cheri» στην ΕΡΤ3

Το έξοχο ρομαντικό δράμα εποχής «Cheri», συμπαραγωγής Γαλλίας-Γερμανίας-Αγγλίας 2009, έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 και ώρα 23:00. 

Υπόθεση: Βρισκόμαστε στο Παρίσι της Μπελ Επόκ, λίγο πριν από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μία ομάδα γυναικών, συνοδών πολυτελείας, έχει αναδειχθεί σε πολύ διάσημη και εύπορη ελίτ.

Το έξοχο ρομαντικό δράμα «Cheri» στην ΕΡΤ3

Η Μαντάμ Πελού (Κάθι Μπέιτς), μια πόρνη που έχει πλέον αποσυρθεί από το επάγγελμα, αντιλαμβάνεται πως ο 19χρονος γιος της, που φέρει το υποκοριστικό Σερί (Ρούπερτ Φρεντ), έχει καταφύγει σ’ έναν φανταστικό κόσμο και δεν βρίσκει κανένα νόημα στην πραγματική ζωή του. Έτσι, ζητά από τη φίλη και συνάδελφό της Λέα Ντε Λονβάλ (Μισέλ Φάιφερ), που εξακολουθεί να διατηρεί την απαράμιλλη ομορφιά και τη φρεσκάδα της, να αναλάβει την ερωτική του διαπαιδαγώγηση. Αυτό που δεν είχε προβλέψει είναι ότι ο Σερί και η Λέα, παρά τη διαφορά ηλικίας τους, θα ερωτευτούν πραγματικά.

Το έξοχο ρομαντικό δράμα «Cheri» στην ΕΡΤ3

Η Μαντάμ Πελού, η οποία δεν έχει καταλάβει το πάθος που τους ενώνει, αποφασίζει να αρραβωνιάσει τον Σερί με μία κοπέλα της ηλικίας του. Ωστόσο, ο χωρισμός του ζευγαριού δεν θα είναι καθόλου εύκολος, καθώς ο Σερί αναζητεί συνεχώς τη Λέα και εκείνη το ίδιο.

Το έξοχο ρομαντικό δράμα «Cheri» στην ΕΡΤ3

Ο Στίβεν Φρίαρς συνεργάζεται ακόμα μία φορά με τον σεναριογράφο και την πρωταγωνίστρια των «Επικίνδυνων Σχέσεων», Κρίστοφερ Χάμπτον και Μισέλ Φάιφερ και δημιουργεί ένα κομψοτέχνημα, το οποίο «κεντά» με μαεστρία.

Το έξοχο ρομαντικό δράμα «Cheri» στην ΕΡΤ3

Η ταινία ήταν υποψήφια για τη Χρυσή Άρκτο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Βερολίνου 2009.

Το έξοχο ρομαντικό δράμα «Cheri» στην ΕΡΤ3

Σκηνοθεσία: Στίβεν Φρίαρς.

Σενάριο: Κρίστοφερ Χάμπτον [βασισμένο στα δύο μυθιστορήματα της της Κολέτ, «Σερί» (1920) και και το σίκουελ αυτού  «Το τέλος του Σερί» (1926)].

Παίζουν: Μισέλ Φάιφερ, Ρούπερτ Φρεντ, Κάθι Μπέιτς, Τομ Μπερκ, Φελίσιτι Τζόουνς, Τζο Σέρινταν, Φελίσιτι Τζόουνς, Ανίτα Πέλενμπεργκ κ.ά.

Μουσική: Αλεξάντρ Ντεσπλά.

Διάρκεια: 100΄

Το έξοχο ρομαντικό δράμα «Cheri» στην ΕΡΤ3 Το έξοχο ρομαντικό δράμα «Cheri» στην ΕΡΤ3 Το έξοχο ρομαντικό δράμα «Cheri» στην ΕΡΤ3 Το έξοχο ρομαντικό δράμα «Cheri» στην ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος