«Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι» στην ΕΡΤ2

Το 19ο και 20ο επεισόδιο του Η’ κύκλου της οικογενειακής σειράς «Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι» (The Little House on the Prairie), παραγωγής ΗΠΑ 1974-1983, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 και ώρα 17:00.

Η αξέχαστη οικογενειακή σειρά, παραγωγής 1974-1983, που μεταδόθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 1975 και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, επιστρέφει στη συχνότητα της ΕΡΤ2.

Η σειρά, βασισμένη στα ομώνυμα αυτοβιογραφικά βιβλία της Λόρα Ίνγκαλς Ουάιλντερ και γυρισμένη στην αμερικανική Δύση, καταγράφει την καθημερινότητα μιας πολυμελούς αγροτικής οικογένειας του 1880.

«Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι» στην ΕΡΤ2

Υπόθεση: Ύστερα από μακροχρόνια αναζήτηση, οι Ίνγκαλς εγκαθίστανται σε μια μικρή φάρμα έξω από το Γουόλνατ Γκρόουβ της Μινεσότα. Η ζωή στην αραιοκατοικημένη περιοχή είναι γεμάτη εκπλήξεις και η επιβίωση απαιτεί σκληρή δουλειά απ’ όλα τα μέλη της οικογένειας. Ως γνήσιοι πιονιέροι, οι Ίνγκαλς έρχονται αντιμέτωποι με ξηρασίες, καμένες σοδειές κι επιδρομές από ακρίδες. Παρ’ όλα αυτά, καταφέρνουν να επιβιώσουν και να ευημερήσουν.
Την ιστορία αφηγείται η δευτερότοκη Λόρα (Μελίσα Γκίλμπερτ), που φοιτά στο σχολείο της περιοχής και γίνεται δασκάλα στα δεκαπέντε της χρόνια. Πολύ αργότερα, η οικογένεια μετοικεί σε μια ολοκαίνουργια πόλη στην περιοχή της Ντακότα – «κάπου στο τέλος της σιδηροδρομικής γραμμής». Εκεί, η Μέρι (Μελίσα Σου Άντερσον), η μεγάλη κόρη της οικογένειας, που έχει χάσει την όρασή της, θα φοιτήσει σε σχολή τυφλών. Και η Λόρα θα γνωρίσει τον μελλοντικό σύζυγό της, τον Αλμάντσο Ουάιλντερ.

«Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι» στην ΕΡΤ2

Επεισόδιο 19ο

Η απογοήτευσή της Λόρα είναι μεγάλη όταν συνέρχεται και διαπιστώνει το μέγεθος της καταστροφής. Μια συζήτηση με τον Τζο βοηθά τον Αλμάνζο να συνειδητοποιεί ότι, εξαιτίας της συμπεριφοράς του, η σύζυγός του έχει χάσει τη θετική της διάθεση απέναντι στη ζωή. Αποφασίζει να κάνει στροφή 180 μοιρών για να ξαναχτίσει το σπίτι και τη σχέση με τη Λόρα.

Επεισόδιο 20ο

Ο κύριος Έντουαρντς επιστρέφει στο Γουόλνατ Γκρόουβ, κρατώντας μέσα του ένα φοβερό μυστικό: ο γάμος του έχει καταστραφεί εξαιτίας του αλκοολισμού του. Η απροθυμία του να μείνει μακριά από το ποτό προκαλεί ένα ατύχημα, κατά τη διάρκεια του οποίου απειλείται σοβαρά η ζωή του Άλμπερτ. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος ο παλιός του φίλος, ο Τζο Ίνγκαλς, του ζητά να φύγει αμέσως από το Γουόλνατ Γκρόουβ.

«Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι» στην ΕΡΤ2

Παίζουν: Μελίσα Γκίλμπερτ (Λόρα Ίνγκαλς Ουάιλντερ), Μάικλ Λάντον (Τσαρλς Ίνγκαλς), Κάρεν Γκρασλ (Καρολάιν Ίνγκαλς), Μελίσα Σου Άντερσον (Μέρι Ίνγκαλς Κένταλ), Λίντσεϊ και Σίντνεϊ Γκρίνμπας (Κάρι Ίνγκαλς), Μάθιου Λαμπόρτο (Άλμπερτ Κουίν Ίνγκαλς), Ρίτσαρντ Μπουλ (Νελς Όλσεν), Κάθριν ΜακΓκρέγκορ (Χάριετ Όλσεν), Άλισον Άρμγκριν (Νέλι Όλσεν Ντάλτον), Τζόναθαν Γκίλμπερτ (Γουίλι Όλσεν), Βίκτορ Φρεντς (Αζάια Έντουαρντς), Ντιν Μπάτλερ (Αλμάντσο Ουάιλντερ).

Σκηνοθεσία: Γουίλιαμ Κλάξτον, Μόρι  Ντέξτερ, Βίκτορ Φρεντς, Μάικλ Λάντον.

Σενάριο: Μπλαντς Χανάλις, Μάικλ Λοντον, Ντον Μπάλακ.                

Μουσική: Ντέιβιντ Ρόουζ.

«Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι» στην ΕΡΤ2

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ