«The Bang Bang club» στην ΕΡΤ1

Το πολιτικό δράμα «The Bang Bang club» συμπαραγωγής Γερμανίας-Καναδά-Νότιας Αφρικής 2010, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση – οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, το Σάββατο 1η Απριλίου 2017 και ώρα 01:00, στο πλαίσιο της ζώνης «Cine After».

Υπόθεση: 1994. Νότια Αφρική. Ο Νέλσον Μαντέλα έχει μόλις αποφυλακιστεί και κατά τους τελευταίους αιματηρούς μήνες του απαρτχάιντ οι εντάσεις σταδιακά αυξάνονται. Φυλετικές σέχτες, με την υποστήριξη της λευκής κυβέρνησης, κηρύττουν αιματηρό πόλεμο μεταξύ τους και στους δρόμους του Σοουέτο αντηχούν πυροβολισμοί. Μέσα σ’ όλα αυτά βρίσκεται το Bang Bang Club, τέσσερις νέοι (λευκοί) δημοσιογράφοι  που δημοσιοποιούν το μακελειό που ρήμαξε τους δρόμους της πόλης τους.«The Bang Bang club» στην ΕΡΤ1

H ονομασία Bang Bang Club ήταν ένα παρατσούκλι για τους φωτογράφους Γκρεγκ Μαρίνοβιτς (Ράιαν Φελίπε), Κέβιν Κάρτερ (Τέιλορ Κιτς), Κεν Όστερμπροκ (Φρανκ Ράουτενμπαχ) και Γιοάο Σίλβα (Νιλς Φαν Γιάρσβελντ) γιατί ήταν πάντα εν μέσω των πυρών, ή του «bang-bang» όπως έλεγαν οι ντόπιοι. Οι νεαροί άντρες όμως ήξεραν ότι η αλήθεια έπρεπε να βγει προς τα έξω. Ορμώμενοι από αδρεναλίνη και ηθικά εξοργισμένοι, ρίσκαραν την ζωή τους για να  καταγράψουν τη φρίκη του εμφύλιου πολέμου που καταρράκωσε το έθνος. Με την βοήθεια του Ρόμπιν (Μαλίν Άκερμαν), τον ικανό κι ευθύ φωτογραφικό τους συντάκτη, οι φωτογραφίες τους βοήθησαν να επικεντρωθεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον στην δοκιμασία της Νότιας Αφρικής και να ξεσηκώσουν την διεθνή γνώμη για το τέλος του απαρτχάιντ. Ο Γκρεγκ Μαρίνοβιτς και ο Κέβιν Κάρτερ κέρδισαν από ένα βραβείο Πούλιτζερ ο καθένας για εκπληκτική επίδειξη δημοσιογραφίας, αλλά αντιμετώπισαν και την οργή πολλών έγχρωμων Νοτιοαφρικανών, που δυσαρεστούταν με το γεγονός ότι λευκοί ξένοι κέρδιζαν διεθνή φήμη για την εκπροσώπηση των δικών τους αγώνων στον υπόλοιπο κόσμο.

Σκηνοθεσία -Σενάριο: Στίβεν Σίλβερ

Παίζουν: Ράιαν Φελίπε, Μάλιν Άκερμαν, Φράνκ Ράουτενμπαχ, Τέιλορ Κιτς, Νιλς Φαν Γιάρσβελντ

Διάρκεια: 103΄«The Bang Bang club» στην ΕΡΤ1

«The Bang Bang club» στην ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος