«Πειρατεία στον ωκεανό» στην ΕΡΤ2

Το δράμα-θρίλερ «Πειρατεία στον ωκεανό» (A Hijacking / Kapringen), παραγωγής Δανίας 2012, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 -σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση-, την Τεταρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 21:50, στο πλαισιο της ζώνης «Το σινεμά στο σπίτι σας».

«Πειρατεία στον ωκεανό» στην ΕΡΤ2Υπόθεση: Πάνω σ’ ένα φορτηγό πλοίο, κάπου στα ανοιχτά του Ινδικού Ωκεανού, ένας Δανός μάγειρας περιμένει πώς και πώς να επιστρέψει στην πατρίδα του για να βρεθεί με τη γυναίκα του και τη μικρή του κόρη. Ωστόσο, τα σχέδιά του βυθίζονται στην αβεβαιότητα, όταν μία ομάδα Σομαλών πειρατών καταλαμβάνει το πλοίο, απαιτώντας λύτρα από τη ναυτιλιακή εταιρεία στην Κοπεγχάγη. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας με τεράστια εμπειρία στις οικονομικές διαπραγματεύσεις, αποφασίζει να αναλάβει ο ίδιος τις διαβουλεύσεις με τους πειρατές, αγνοώντας τις συμβουλές του επαγγελματία διαπραγματευτή. Έτσι, αρχίζει ένα συναρπαστικό θρίλερ, σε δύο διαφορετικές, αλληλοεξαρτώμενες γωνίες του πλανήτη. Από τη μία το ανήμπορο, φυλακισμένο στο αμπάρι πλήρωμα του πλοίου περιμένει βοήθεια, και από την άλλη οι εκπρόσωποι της εταιρείας, μέσα από τα πολυτελή γραφεία τους, προσπαθούν να μειώσουν τα λύτρα, κερδίζοντας χρόνο και παρατείνοντας την αγωνία του πληρώματος.«Πειρατεία στον ωκεανό» στην ΕΡΤ2

Το «Πειρατεία στον ωκεανό» έχει όλα τα χαρακτηριστικά που συναντά κανείς στο χολιγουντιανό σινεμά δράσης. Διηγείται τη σύγχρονη ιστορία πειρατείας ενός πλοίου στη μέση του πουθενά και εμπλέκει την τύχη των αδύναμων με το πάθος για διαπραγμάτευση που διακατέχει τους πιο ισχυρούς. Κι όμως, η αγγλόφωνη –με δανέζικες παρεμβάσεις- ταινία του Δανού και πολλά υποσχόμενου σεναριογράφου/σκηνοθέτη Τομπίας Λίντχολμ, απέχει μακράν από τη γνωστή και δοκιμασμένη συνταγή, συνθέτοντας ένα εξαιρετικού ρυθμού και υποδειγματικού σεναρίου θρίλερ.«Πειρατεία στον ωκεανό» στην ΕΡΤ2

Η ταινία αγγίζει το ζήτημα της σύγχρονης πειρατείας, όχι για να καπηλευτεί την επικαιρότητα, αλλά για να σχολιάσει με λιτό και ευθύβολο τρόπο την αξία της ανθρώπινης ζωής στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων του σήμερα. Η τοποθέτηση της πλοκής σε ρεαλιστικούς χώρους και η επιλογή ανθρώπων που έχουν υπάρξει όμηροι στο παρελθόν σε ρόλους κλειδιά, καθώς και η χρήση της παράλληλης αφήγησης, παραγκωνίζουν την ευκολία του εντυπωσιασμού, «χτίζοντας» ένα αυθεντικό και συνταρακτικό θρίλερ.

Η ταινία απέσπασε πολλά βραβεία και υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων, Χρυσό Αλέξανδρο και Βραβείο FIPRESCI στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2012.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Τομπίας Λίντχολμ.

Πρωταγωνιστούν: Πίλου Άσμπεκ, Σόρεν Μάλινγκ, Νταρ Σαλίμ, Ρόλαντ Μίλερ.

Διάρκεια: 99΄

«Πειρατεία στον ωκεανό» στην ΕΡΤ2

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος