«Κυρίες και κύριοι» στην ΕΡΤ2

Την κωμωδία «Κυρίες και κύριοι» (Signore e signori / The birds, the bees and the Italians), παραγωγής Ιταλίας 1966, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 και ώρα 00:30.

Υπόθεση: Πρόκειται για σπονδυλωτή ταινία με τρεις (3) διαφορετικές ιστορίες με κοινό όμως θέμα: τον έρωτα, το φλερτ, το ερωτικό γαϊτανάκι των παντρεμένων ζευγαριών, όχι όμως μεταξύ τους.

Η ταινία παρουσιάζει τρεις ιστορίες αγάπης, που διαδραματίζονται στο Τρεβίζο τη δεκαετία του ’60. Στην πρώτη, ένας ψευτο-Ντον Τζοβάνι εμπιστεύεται την ανικανότητά του στο γιατρό του, αλλά αυτός κουτσομπολεύει τον ασθενή του σε φιλική παρέα.«Κυρίες και κύριοι» στην ΕΡΤ2

Στη δεύτερη, ένας τραπεζικός υπάλληλος -καταπιεσμένος σύζυγος και πατέρας- τολμά να πάει κόντρα στο κατεστημένο. Αποφασίζει, λοιπόν, ν’ απαλλαγεί από την καταπιεστική γυναίκα του και να κάνει καινούργια αρχή με μια νεότερή του, σερβιτόρα σε μπαρ.

Τέλος, στην τρίτη ιστορία, μερικά αγόρια εκμεταλλεύονται την ευγνωμοσύνη μιας αφελούς κοπέλας από την περιοχή.  Ο πατέρας της τους στηλιτεύει, αλλά αποσύρει όλες τις ενέργειές του μετά την επανόρθωση και τους σώζει από τη φυλακή. «Κυρίες και κύριοι» στην ΕΡΤ2

Η ταινία, που στην Ελλάδα κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Κυρίες και κύριοι», στην Αγγλία  «Τα πουλάκια, οι μέλισσες και οι Ιταλοί» και στη Γαλλία «Ωραίες κυρίες, κατεργάρηδες άντρες», αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα της ιταλικής κωμωδίας της δεκαετίας του ’60.

Η ταινία έχει αποσπάσει διάφορα βραβεία και διακρίσεις, μεταξύ αυτών:

  • Χρυσό Φοίνικα στο 20ό Φεστιβάλ των Καννών το 1966 (εξ ημισείας με την ταινία «Ένας άντρας, μία γυναίκα» τουΚλοντ Λελούς).
  • Υποψηφιότητα στις Χρυσές Σφαίρες 1967, για το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.«Κυρίες και κύριοι» στην ΕΡΤ2

Σκηνοθεσία: Πιέτρο Τζέρμι.

Παίζουν: Βίρνα Λίζι, Γκαστόνε Μοσκίν, Νόρα Ρίτσι, Αλμπέρτο Λιονέλο, Όλγκα Βίλι, Φράνκο Φαμπρίτζι, Τζίτζι Μπαλίστα.

Διάρκεια: 115΄

«Κυρίες και κύριοι» στην ΕΡΤ2

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ