«Η Άννα των Αγρών» – στην ΕΡΤ2

Το 5ο επεισόδιο της νέας βραβευμένης με EMMY δραματικής οικογενειακής σειράς «Η Άννα των Αγρών» (Anne of Green Gables), παραγωγής Καναδά 1985, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 στις 16:00.

Υπόθεση: Ένα λάθος του ορφανοτροφείου είναι αρκετό για να γκρεμίσει τα όνειρα των αδερφών Μάθιου και Μαρίλα Κάθμπερτ. Στη θέση του δυνατού αγοριού, που θα βοηθούσε τον Μάθιου στις αγροτικές δουλειές, εμφανίζεται η Άννα Σίρλεϊ ένα ευαίσθητο κορίτσι, γεμάτο δίψα για αγάπη και αποδοχή. Η ευθιξία της νεαρής επισκέπτριας, σε σχέση με τα κόκκινα μαλλιά της, προκαλεί μια απροσδόκητη σύγκρουση με τη σημαντικότερη προσωπικότητα της πόλης, τη Ρέιτσελ Λιντ. Και η διαμάχη συνεχίζεται στο σχολείο, όπου ο ανελέητος Γκίλμπερτ Μπλάιθ, αποκαλεί την Άννα «καρότο».«Η Άννα των Αγρών» – στην ΕΡΤ2Πολύ σύντομα, η οικοδέσποινα των Πράσινων Αετωμάτων ανακαλύπτει ότι η φιλοξενούμενή της, σε μια προσπάθεια ν’ απαλλαγεί από την πηγή των δεινών, έχει, κατά λάθος, βάψει τα μαλλιά της πράσινα. Ξεπερνώντας την αρχική απογοήτευση, η Μαρίλα, νιώθει τρυφερότητα για το ορφανό κορίτσι και αποφασίζει να του επιτρέψει να μείνει.

Η είσοδος της Νταϊάνα Μπάρι στην καινούργια ζωή της Άννα, θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας επιστήθιας φιλίας, που δοκιμάζεται από την αρχή και αποδεικνύεται ανθεκτική. Το ίδιο θα συμβεί και με τον  πρώιμο «εχθρό», τον Γκίλμπερτ Μπλάιθ. Και καθώς ο καιρός περνάει, κανείς στα Πράσινα Αετώματα δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή χωρίς την Άννα των Αγρών!

Βραβευμένη με EMMY και γυρισμένη στο εντυπωσιακό σκηνικό του Νησιού του Πρίγκιπα Εδουάρδου, η σειρά παρακολουθεί τη διαδρομή της ορφανής Άννα Σίρλεϊ, καταγράφοντας το συναρπαστικό πέρασμα από την ανήσυχη εφηβεία προς την ενηλικίωση και τη συναισθηματική ωριμότητα.

Σκηνοθεσία: Κέβιν Σάλιβαν.

Σενάριο: Κέβιν Σάλιβαν, Τζόι Βίζενφελντ.

Μουσική: Χάιγκουντ Χάρντι.

Κοστούμια: Μάρθα Μαν.

Παίζουν: Μέγκαν Φόλοους (Άννα Σίρλεϊ), Κολίν Ντιούχαρστ (Μαρίλα Κάθμπερτ), Ρίτσαρντ Φάρνσγουορθ (Μάθιου Κάθμπερτ),Τζόναθαν Κρόμπι (Γκίλμπερτ Μπλάιθ), Σκάιλερ Γκραντ (Νταϊάνα Μπάρι), Πατρίτσια Χάμιλτον (Ρέιτσελ Λιντ), Μέριλιν Λάιτστoουν (Μις Μίριελ Στέισι), Τσάρμιον Κινγκ (Θεία Τζόζεφιν), Τζάκι Μπόροουζ (Εμίλια Έβανς), Ρόζμαρι Ράντκλιφ (Ελίζαμπεθ Μπάρι).

Η Μέγκαν Φόλοους και η Κολίν Ντιούχαρστ σε απαράμιλλες ερμηνείες, για τις ανάγκες μιας βραβευμένης τηλεοπτικής μεταφοράς του ομότιτλου μυθιστορήματος της Λούσι Μοντγκόμερι.

«Η Άννα των Αγρών» – στην ΕΡΤ2

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, στις 16:00

Eπεισόδιο 5ο

Η Άννα Σίρλεϊ εργάζεται ως δασκάλα στο σχολείο του Άβονλι και προσπαθεί να δημοσιεύσει τις ιστορίες της σε γυναικεία περιοδικά. Όταν όλες οι προσπάθειές της αποτυγχάνουν, η Νταϊάνα αποφασίζει να στείλει κρυφά ένα διήγημα της φίλης της στον λογοτεχνικό διαγωνισμό της εταιρείας Αλεύρων Ρόουλινγκ. Η Άννα κερδίζει την πρώτη θέση, καθώς και χρηματικό βραβείο αξίας εκατό δολαρίων. Οι κάτοικοι του Άβονλι ενθουσιάζονται με το γεγονός και της συμπεριφέρονται σαν να είναι διάσημη συγγραφέας. Η σχέση της, όμως, με τον Γκίλμπερτ Μπλάιθ επιδεινώνεται, όταν εκείνος επιχειρεί να της μιλήσει για την ποιότητα και το περιεχόμενο των γραπτών της.
Ο σύζυγος της Ρέιτσελ Λιντ πεθαίνει. Η Μαρίλα και η Ρέιτσελ γίνονται στενότερες φίλες -γεγονός που παρακινεί την Άννα να ξανασκεφτεί το θέμα των σπουδών της.

«Η Άννα των Αγρών» – στην ΕΡΤ2

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος