ΕΡΤ2 – Η εποχή των εικόνων: «Paratoxic Paradoxes / Μουσείο Μπενάκη»

Στην έκθεση «Paratoxic Paradoxes» (Παρατοξικά Παράδοξα), η οποία παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη, είναι αφιερωμένη η εκπομπή «Η εποχή των εικόνων», που μεταδίδεται την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 και ώρα 21:00 από τη συχνότητα της ΕΡΤ2.

Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου συνάντησε την επιμελήτρια της έκθεσης «Paratoxic Paradoxes» (Παρατοξικά Παράδοξα)  Νάντια Αργυροπούλου και συζήτησαν για τα έργα της έκθεσης που βασίζονται στη χρήση της  κινούμενης εικόνας (moving image). Τα βίντεο της έκθεσης,   το  κρίσιμο ερώτημα  γύρω από τις οικολογικές καταστροφές μέσα από μια διαφορετική, σύγχρονη οπτική πολιτικής οικολογίας και οικοκριτικής, όπως αυτή διαμορφώνεται σήμερα στο σημείο τομής τέχνης, πολιτικής, κοινωνικοοικονομικών αιτημάτων, παιδαγωγικής και ακτιβισμού, υπερβαίνοντας απλοϊκές ταξινομήσεις, μονοσήμαντες αναγνώσεις και παρωχημένες στρατηγικές.

Η έκθεση παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη,  όπου και συναντάμε τους καλλιτέχνες Λουκία Αλαβάνου και Βασίλη Καρούκ μπροστά από τα έργα τους, με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις γύρω από την τοξικότητα και την παραδοξότητα που δημιουργούν οι εικόνες οικολογικής καταστροφής.

Ακόμα, στην εκπομπή μιλάει ο ιδρυτής της ιδέας  Θανάσης Πολυχρονόπουλος από τη δική του πλευρά ως συλλέκτης και παραγωγός των έργων και της έκθεσης.

Παρουσίαση-σενάριο: Κατερίνα Ζαχαροπούλου.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παντελιάς.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Παναγιώτης Βασιλάκης.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Παναγιώτης Κουτσοθεόδωρος.

Μοντάζ-μιξάζ:  Βλάσης Παπαδήμας.

Οπερατέρ: Δημήτρης Κασιμάτης.

Ηχολήπτης: Βασίλης Ηπειρώτης.

Ενδυματολόγος: Δέσποινα Χειμώνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ