ΕΡΤ2 – Εντός Αττικής: «Βίλια»

Στο πλαίσιο της νέας  εκπομπής  «Εντός Αττικής», η οποία μας προτείνει αποδράσεις -τι άλλο;- εντός Αττικής, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 έχουν τη ευκαιρία  να παρακολουθήσουν το επεισοδίου που αναφέρεται στα «Βίλια», την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 17:15.

«Βίλια»

Βρίσκεται σε μια περιοχή ειδυλλιακή, σύμφωνα και με την ονομασία του δήμου στον οποίο υπάγεται. Όποια εποχή κι αν επιλέξεις να πας στον Κιθαιρώνα, η φύση θα είναι στα καλύτερά της.

Με καλοκαιρία η θέα θα σου «κόψει» την ανάσα από τα περίπου 1.500 μέτρα υψόμετρο που είναι η κορυφή του βουνού και φτάνει μέχρι εκεί ασφαλτόδρομος. Μην σε πτοήσει όμως η συννεφιά αν αποφασίσεις απόδραση προς τα εκεί. Στον περιβάλλοντα χώρο του καταφυγίου, 500 μέτρα χαμηλότερα από την κορυφή, έχει ειδικά διαμορφωμένους χώρους για να αφήσεις το βλέμμα σου να «ακουμπήσει» στα σύννεφα που περνούν μέσα από τα φυλλώματα ελάτων.ΕΡΤ2 – Εντός Αττικής: «Βίλια»

Με λιακάδα δεν θα θέλεις να φύγεις από εκεί. Δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με έναν αρχαίο μύθο η θεά Άρτεμις είχε επιλέξει τον Κιθαιρώνα για ησυχαστήριο της. Αλλά αυτός είναι ένας  μόνο από τους μύθους και τους θρύλους του Κιθαιρώνα. Ωστόσο, σε μια αγκαλιά του Κιθαιρώνα, σε υψόμετρο 600 μ. είναι η… Αράχοβα της Αττικής: τα Βίλια.

Ένα ωραίο οικιστικό σύνολο προς εξερεύνηση, που θα σε κάνει να περιπλανηθείς στα δρομάκια του, ανάμεσα σε σπίτια με κεραμοσκεπές, να θαυμάσεις τη νεότερη μητρόπολή του, αρχιτεκτονικής Τσίλερ, πλάι στην παλαιά μικροκαμωμένη με το πανύψηλο καμπαναριό, να δεις το πατρικό της Έλλης Λαμπέτη, το οποίο η σημερινή ιδιοκτήτρια το διατηρεί όπως ήταν τότε που η μικρή Έλλη Λαμπέτη έζησε τα παιδικά χρόνια της στα Βίλια, να συνδεθείς με την ιστορία του τόπου μέσα από τη μικρή αλλά ενδιαφέρουσα λαογραφική συλλογή του χωριού, σ’ ένα περιποιημένο σπίτι με κελάρι.

 Επιμέλεια-παρουσίαση: Χρήστος Ν.Ε. Ιερείδης.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκάβαλος.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Διονύσης Πετρουτσόπουλος.

Ηχοληψία:  Κοσμάς Πεσκελίδης.

Διεύθυνση παραγωγής: Ζωή Κανελλοπούλου.

Παραγωγή: Άννα Κουρελά- View Studio.

ΕΡΤ2 – Εντός Αττικής: «Βίλια»

Ελάτε να γνωρίσουμε -και να ξαναθυμηθούμε- τον πρώτο νομό της χώρας. Τον πιο πυκνοκατοικημένο αλλά ίσως και τον λιγότερο χαρτογραφημένο.

Η Αττική είναι όλη η Ελλάδα υπό κλίμακα. Έχει βουνά, έχει θάλασσα, παραλίες και νησιά, έχει λίμνες και καταρράκτες, έχει σημαντικές αρχαιότητες, βυζαντινά μνημεία και ασυνήθιστα μουσεία, κωμοπόλεις και γραφικά χωριά και οικισμούς, αρχιτεκτονήματα, φρούρια, κάστρα και πύργους, έχει αμπελώνες, εντυπωσιακά σπήλαια, υγροτόπους και υγροβιότοπους, εθνικό δρυμό.

Έχει όλα εκείνα που αποζητούμε σε απόδραση -έστω διημέρου- και ταξιδεύουμε ώρες μακριά από την πόλη για να απολαύσουμε.

Περίπου 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας υπάρχουν μέρη που δημιουργούν στον τηλεθεατή-επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται ώρες μακριά από την πόλη. Μέρη που μπορεί να είναι δύο βήματα από το σπίτι του ή σε σχετικά κοντινή απόσταση και ενδεχομένως να μην έχουν πέσει στην αντίληψή του ότι υπάρχουν.

Εύκολα προσβάσιμα και με το ελάχιστο οικονομικό κόστος, καθοριστική παράμετρος στον καιρό της κρίσης, για μια βόλτα, για να ικανοποιήσουμε την ανάγκη για αλλαγή παραστάσεων.

Τα επεισόδια της σειράς σαν ψηφίδες συνθέτουν ένα μωσαϊκό, χάρη στο οποίο αποκαλύπτονται γνωστές ή  πλούσιες φυσικές ομορφιές της Αττικής.

ΕΡΤ2 – Εντός Αττικής: «Βίλια»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ