ΕΡΤ2 – Doc on ΕΡΤ: «Επέκεινα»

Το εξαιρετικό  ντοκιμαντέρ «Επέκεινα», παραγωγής Ελλάδας 2015, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 23:15, στο πλαίσιο της ζώνης «Doc on ΕΡΤ».

Είναι ένα ντοκιμαντέρ φιλοσοφικού περιεχομένου για τη ζωή και το θάνατο. Ο μύθος και η ιστορία έχουν συνδέσει αμετάκλητα την Πρέβεζα με το θάνατο. Το Νεκρομαντείο, όπου οι αρχαίοι προσέρχονταν για να επικοινωνήσουν με τις ψυχές, ο Αχέροντας, ο μυθικός ποταμός μέσω του οποίου ο Χάροντας οδηγούσε τις ψυχές στον Άδη, ο εμβληματικός χορός αυτοκτονίας των γυναικών στο Ζάλογγο, η αυτοκτονία του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη, ο στωικός φιλόσοφος Επίκτητος στη Νικόπολη –όλα αυτά τα στοιχεία σχετίζονται με την Πρέβεζα.

epekeina (2)

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Ακρίβος μάς καλεί στην Πρέβεζα σ’ ένα ταξίδι σκέψης, εξερευνώντας το βαθύτερο νόημα αυτών των ιστοριών και συλλέγοντας ό,τι είναι χρήσιμο για τη δική μας σύγχρονη αντίληψη για τη ζωή και το θάνατο.

Διακεκριμένοι στοχαστές, όπως ο Χρήστος Γιανναράς, καθώς και πολλοί επιστήμονες και ακαδημαϊκοί, σχολιάζουν μπροστά στην κάμερα.

Σκηνοθεσία-σενάριο-παραγωγή-αφήγηση: Κωνσταντίνος Ακρίβος.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Αντώνης Βαραμπούτης.

Μοντάζ: Κωνσταντίνος Ακρίβος, Αντώνης Βαραμπούτης.

Ήχος: Ιωάννης Βαραμπούτης.

Μουσική: Παναγιώτης Στέφος-Λύραυλος.

Διάρκεια: 100΄

epekeina (4)

epekeina

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ