ΕΡΤ2 – Άνθρωποι και ιστορίες: «Yusef’s Song»

Τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 και ώρα 21:00, στο πλαίσιο της εκπομπής «Άνθρωποι και ιστορίες», που επιμελείται και παρουσιάζει η Μαρία Κουφοπούλου, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Yusef’s Song» του Κώστα Πλιάκου.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που επιχειρεί μέσα από τα μάτια του Γιούσεφ να ξεδιπλώσει το όραμα των νέων ανθρώπων στη Λιβύη για τη χώρα τους, αμέσως μετά την επανάσταση και την ανατροπή του Καντάφι, το 2011.

Ο Γιούσεφ, ένας 25χρονος νέος που μένει στη Βεγγάζη και συμμετείχε στην επανάσταση, είναι ράπερ. Και μάλιστα ο πιο γνωστός και πολυτραγουδισμένος ράπερ της Λιβύης. Έγραψε τα τραγούδια της επανάστασης και η φήμη του έχει εξαπλωθεί σε όλο το Μαγκρέμπ.ΕΡΤ2 – Άνθρωποι και ιστορίες: «Yusef’s Song»

Η κάμερα ακολουθεί τον Γιούσεφ παντού στην καθημερινή ζωή του, με την οικογένειά του, τους φίλους του, στο στούντιο όπου τραγουδά και καταγράφει τους προβληματισμούς και τις ιδέες του.

Η παρουσία του συνοδεύεται από τη μουσική του κυρίως, ένα χαρακτηριστικό δείγμα αραβικού ραπ με έντονα πολιτικά μηνύματα.

Στο στούντιο, καλεσμένοι της Μαρίας Κουφοπούλου είναι ο υπεύθυνος για την έρευνα, δημοσιογράφος Μοχάμεντ Μπεν Γκούζι και ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Κώστας Πλιάκος.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Μαρία Π. Κουφοπούλου.

Σκηνοθεσία: Πέτρος Τούμπης.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

ΕΡΤ2 – Άνθρωποι και ιστορίες: «Yusef’s Song»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος