«Χιόνι πάνω στους κέδρους» στην ΕΡΤ2

Το κοινωνικό δράμα «Χιόνι πάνω στους κέδρους» (Snow Falling on Cedars), παραγωγής ΗΠΑ 1999, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 22:00, στο πλαίσιο της ζώνης «Το σινεμά στο σπίτι σας».

«Χιόνι πάνω στους κέδρους» στην ΕΡΤ2Υπόθεση: Η ταινία αφηγείται μία ιστορία αγάπης του παρελθόντος με φόντο την αίθουσα ενός δικαστηρίου, όπου εκδικάζεται μία υπόθεση φόνου. Ο Σκοτ Χικς, βασισμένος στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Ντέιβιντ  Γκούτερσον, επιλέγει να μην αφηγηθεί την ιστορία του γραμμικά, αλλά με πολλά flashbacks και με flashbacks μέσα στα flasbacks. Ωστόσο, χωρίς να χάνει ούτε στιγμή έλεγχο του υλικού του, μας καθιστά μάρτυρες ενός ανεκπλήρωτου έρωτα, μεταξύ του Ισμαήλ και της Χατσούε, την εποχή που η Αμερική έζησε την τραγωδία του Περλ Χάρμπορ και αποφάσισε, υπακούοντας σ’ ένα εξωφρενικό ανακλαστικό, να οδηγήσει Γιαπωνέζους στην καταγωγή που κατοικούσαν στα εδάφη της, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

«Χιόνι πάνω στους κέδρους» στην ΕΡΤ2

Ο σκηνοθέτης, χωρίς να αδικεί το δικαστικό δράμα, μας παραδίδει μία συγκινητική, ωστόσο άκρως ρεαλιστική, ιστορία αγάπης και επιτρέπει (ή ίσως προτρέπει) τους ηθοποιούς του να νιώσουν βαθιά τους ήρωές τους πριν τους δώσουν ζωή. Ίσως γιατί μέσα από τα βιώματα των ηρώων, σκιαγραφείται μία σκοτεινή σελίδα της Αμερικανικής Ιστορίας, ίσως πάλι γιατί οι ιστορίες αγάπης πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον δέοντα σεβασμό.

Κοινωνικό δράμα, παραγωγής ΗΠΑ 1999. 

Σκηνοθεσία: Σκοτ Χικς.

Παίζουν: Ίθαν Χοκ, Μαξ Φον Σίντοφ, Γιούκι Κούντοχ, Τζέιμς Κρόμγουελ, Σαμ Σέπαρντ, Ρικ Γιουν, Τζέιμς Ρέντχορν, Έρικ Ταλ, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Μαξ Ράιτ, Σίλια Γουέστον, Ακίρα Τακαγιάμα.

Διάρκεια: 117΄

«Χιόνι πάνω στους κέδρους» στην ΕΡΤ2

«Χιόνι πάνω στους κέδρους» στην ΕΡΤ2

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος