«Από αγκάθι ρόδο» στην ΕΡΤ2

Το επεισόδιο με τίτλο  «Επανάχρηση στη μουσική»  έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, στην εκμπομπή «Από αγκάθι ρόδο» που θα μεταδοθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, στις 17:30. 

 Δημιουργοί που δίνουν νέα ζωή σε ξεχασμένα, παραπεταμένα ή απλώς παλιομοδίτικα αντικείμενα. Νέοι επιχειρηματίες που εμπνέονται από τα «απόβλητα» του πολιτισμού μας, δημιουργώντας καινούργια, συναρπαστικά, ευφυή προϊόντα. Σχεδιαστές που αντλούν ιδέες από τον πλούτο της ιστορίας και επανασυναρμολογούν το νήμα με την παράδοση.Η εκπομπή «Από αγκάθι ρόδο» εστιάζει στη δυναμική τάση του upcycling που σαρώνει τον κόσμο, αλλά και την Ελλάδα. Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος συναντάει τους ανθρώπους που δεν αφήνουν τίποτα να πάει χαμένο και με την αμεσότητα που τον διακρίνει συζητεί μαζί τους για τη δημιουργική επανάχρηση πραγμάτων, ιδεών, τεχνοτροπιών και υλικών για την παραγωγή νέων προϊόντων, υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, εμφορούμενων από μνήμες. Η ζωή πάντα συνεχίζεται…

«Από αγκάθι ρόδο» στην ΕΡΤ2

 «Επανάχρηση στη μουσική»

Μπιτάκια σε ρεμπέτικα, χιτ με samples από τραγούδια της Βέμπο, ο Τσιτσάνης με ήχους swing, επανεκτελέσεις, διασκευές, remix. Η ιστορία της μουσικής μέσα από τα μελωδικά «δάνεια» και τη δημιουργική ανακύκλωση ακουσμάτων.

Πόσο έχει ενισχύσει την τάση η τεχνολογία; Υπάρχει τελικά «παρθενογένεση» στην καλλιτεχνική παραγωγή; Πώς διασφαλίζονται τα πνευματικά δικαιώματα σε μια εποχή που όλοι μπορούν να γράψουν μουσική;

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος φοράει τα ακουστικά του και μιξάρει ήχους με τους Imam Baildi, φοράει τα καλά του και πάει στη συναυλία της Γιάννας Βασιλείου, συναντάει στο ραδιοφωνικό στούντιο τον Γιάννη Πετρίδη και συνομιλεί με τον καθηγητή του Πάντειου Πανεπιστημίου, Γιώργο Κλήμη, για τις προκλήσεις και τις προοπτικές των δημιουργών στο σύγχρονο περιβάλλον.

Παρουσίαση: Γιώργος Πυρπασόπουλος.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Νικόλ Αλεξανδροπούλου.

Εκτέλεση παραγωγής: Libellula Productions.

«Από αγκάθι ρόδο» στην ΕΡΤ2

«Από αγκάθι ρόδο» στην ΕΡΤ2
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος