«28 φορές Ευρώπη» στην ΕΡΤ1

Array

«2017 απορίες» είναι ο τίτλος του θέματος της 12ης εκπομπής «28 φορές Ευρώπη – 28 Europe», που επιμελείται και παρουσιάζει ο Κώστας Αργυρός, και θα μεταδοθεί στην ΕΡΤ1, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, στις 17:00. 

 «2017 απορίες»

Η εκπομπή «28 φορές Ευρώπη – 28 Europe» επιστρέφει για την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου εκπομπών της χρονιάς, εκεί απ’ όπου ξεκίνησε πριν από περίπου τρεις μήνες: στη Βιέννη, λίγο μετά την εκλογή του προέδρου της Αυστριακής Δημοκρατίας. Η επικράτηση του πρώτου ακροδεξιού προέδρου σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τελικά αποφεύχθηκε, αλλά πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι το πάρτι των ξενοφοβικών και αντιευρωπαϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη απλά αναβλήθηκε, αλλά δεν ματαιώθηκε. Το 2017 θα είναι έτσι κι αλλιώς μια χρονιά με πάρα πολλές εκλογικές μάχες και με άφθονες εκκρεμότητες. Προσφυγικό, οικονομική κρίση, αντιμετώπιση της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας που φθείρουν σταθερά την ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέματα που απασχόλησαν την εκπομπή και τη χρονιά που πέρασε και απορίες που κληρονομεί ο παλιός ο χρόνος στον επόμενο.

Η εκπομπή κάνει μία αποτίμηση όλων αυτών των εξελίξεων και στέκεται στις μεγάλες προκλήσεις για την Ευρώπη του 2017, μιας χρονιάς που μπορεί να αποδειχθεί ορόσημο για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σενάριο–παρουσίαση: Κώστας Αργυρός.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μουκάνης.

Δημοσιογραφική ομάδα: Κώστας Παπαδόπουλος, Ελένη Κορόβηλα, Ωραιάνθη Αρμένη, Δήμητρα Βεργίνη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος