Οι παιδικές σειρές της ΕΡΤ2

Οι μικροί φίλοι της ΕΡΤ2 θα έχουν τη χαρά να παρακολουθούν από Δευτέρα έως Παρασκευή (07:00 – 08:30) και Σάββατο (07:00 – 10:30) τον “Μικρό Νικόλα”, την “Άτακτη Ζώη”, τη “Μάγια τη Μέλισσα”, τους “Κυνηγούς Δράκων”, τον “Μικρό Πρίγκηπα” και την “Αγελάδα με μια Γάτα στον Ωκεανό”. Τα επεισόδια των παιδικών σειρών θα βρίσκονται αναρτημένα στο Webtv της ΕΡΤ, για επτά ημέρες από την προβολή του αντίστοιχου επεισοδίου.

Αναλυτικά οι έξι σειρές

Οι περιπέτειες της Ζωής
Δευτέρα – Σάββατο 07:00
Zoé Kézako
Σκηνοθεσία: Fabrice Fouquet
Παραγωγή: Corinne Kouper
Είδος: Animation 2D/Οικογενειακή σειρά
Χώρα: Γαλλία
Διάρκεια: 26Χ13΄

Γαλλική σειρά κινουμένων σχεδίων με θέμα τη ζωή και τις περιπέτειας μιας ακαταμάχητης επτάχρονης. Η Ζώη, ένα αεικίνητο κορίτσι με κοτσίδες και κόκκινο φόρεμα, είναι η κεντρική ηρωίδα σειράς βιβλίων της Véronique Saüquère, στην οποία βασίστηκε το τηλεοπτικό Zoé Kézako. Όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας της διαθέτει περιέργεια και είναι γεμάτη απορίες. Καθώς η σειρά εξελίσσεται, η ηρωίδα αποκτά σημαντικές εμπειρίες σχετικές με το πρακτικό μέρος της καθημερινότητας. Κάθε αυτοτελής ιστορία είναι γι’ αυτήν ένα μικρό μάθημα που την βοηθά στην κατανόηση του κόσμου.

Ο Μικρός Νικόλας
Δευτέρα – Σάββατο 07:30
ΑΚΑ Le Petit Nicolas/Little Nick

Εταιρεία Παραγωγής: DQ Entertainment, Method
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία/Iνδία
Είδος: Σειρά κινουμένων σχεδίων/3D Animation
Κατηγορία: Κωμωδία
Διάρκεια: 52Χ13΄

Βραβευμένη τηλεοπτική διασκευή ομότιτλης σειράς παιδικών βιβλίων της δεκαετίας του πενήντα με την υπογραφή του κειμενογράφου Ρενέ Γκοζινί (Αστερίξ, Λούκι Λουκ) και του σκιτσογράφου Ζαν Ζακ Σανπέ. Χρησιμοποιώντας τρισδιάστατο κινούμενο σχέδιο, η σειρά παρακολουθεί την καθημερινότητα του κεντρικού ήρωα. O Μικρός Νικόλας είναι επαναστάτης και θορυβώδης. Λατρεύει τους γονείς του και θεωρεί τους συμμαθητές μέλη της οικογένειάς του. Δεν είναι ιδιαίτερα επιμελής, αλλά προσπαθεί να ευχαριστεί τους δασκάλους του. Ονειροπόλος, με πλούσια φαντασία και μια ξεχωριστή ματιά για τον κόσμο που τον περιβάλλει. Ένας ήρωας με τον οποίο τα παιδιά μπορούν να ταυτιστούν και του οποίου η επιρροή αγγίζει τους μεγάλους.

Μάγια η μέλισσα
Δευτέρα – Σάββατο 08:00
Maya the bee
Σκηνοθεσία: Daniel Duda
Παραγωγή: Katell France, Djamila Missoum Jacques Romeu
Χώρα παραγωγής: Γαλλία
Είδος: 3d animation/οικογενειακή σειρά
Διάρκεια: 78Χ12΄

Η πρώτη σειρά κινουμένων σχεδίων με τίτλο Μάγια η μέλισσα προβλήθηκε στην Ελλάδα από τη δημόσια τηλεόραση κατά την περίοδο 1979 – 1982. Η αγαπημένη μέλισσα και οι φίλοι της επιστρέφουν τώρα στην ΕΡΤ με μια μοντέρνα τρισδιάστατη σειρά βασισμένη στο ομότιτλο γερμανικό παραμύθι του 1912. Υπόθεση: Η Μάγια ζει σ’ ένα λιβάδι με παπαρούνες μαζί με τους φίλους της Βίλι και Σκιπ. Με όπλο την εξυπνάδα της και μια αστείρευτη περιέργεια για τον κόσμο, εξερευνά την πολύχρωμη εξοχή ζώντας συναρπαστικές καθημερινές περιπέτειες. Στο παρασκήνιο της κάθε ιστορίας βρίσκεται η κυψέλη και τα ενήλικα μέλη της, που παρακολουθούν την ηρωίδα καθοδηγώντας τη διακριτικά.

Ο Μικρός Πρίγκιπας
Σάββατο 08:30
Le Pettit Prince/ Little Prince
Σκηνοθεσία: Pierre-Alain Chartier
Χώρα: Γαλλία
Είδος: 3d Αnimation/Περιπέτεια
Διάρκεια: 25 Χ 30΄

Γαλλική σειρά κινουμένων σχεδίων βασισμένη στο διάσημο ομότιτλο μυθιστόρημα του Αντουάν Σεντ Εξιπερί. Υπόθεση: Ο Μικρός Πρίγκιπας ζει σ΄έναν αστεροειδή μαζί με το αγαπημένο του Τριαντάφυλλο. Πολύ συχνά, η φίλη του η Αλεπού τον συντροφεύει καθώς ταξιδεύει στον γαλαξία με το μυθικό του αεροπλάνο. Και το Τριαντάφυλλο αγωνία για την επιστροφή του, ενόσω εκείνος προσγειώνεται σε άγνωστους και παράξενους πλανήτες, όπου το φίδι και οι κακές σκέψεις καραδοκούν….

Μια αγελάδα και μια γάτα στον ωκεανό
Σάββατο 09:00
A Cow, a Cat and the Οcean
Χώρα: Γαλλία
Είδος: 2D Animation/Περιπέτεια
Διάρκεια: 52Χ12΄

Μια αγελάδα και μια γάτα αποφασίζουν να το σκάσουν από τη φάρμα στην οποία ζουν για ν’ ανακαλύψουν το θρυλικό «Νησί των Ζώων» και να ζήσουν εκεί ελεύθερες κι ευτυχισμένες. Στη διαδρομή συναντούν γραφικά νησιά και κάνουν γνωριμίες με γκρινιάρες πολικές αρκούδες, σαρδέλες που κάνουν διακοπές και ρινόκερους που συμμετέχουν στο ροντέο! Τα μαθήματα που αποκομίζουν είναι πολύτιμα. Το ταξίδι στον Ωκεανό διαρκεί όσο χρειάζεται για να αποδειχθεί σημαντικότερο από τον προορισμό.

Κυνηγοί δράκων
Σάββατο 09:30
Dragon Hunters
Σκηνοθεσία: Norman LeBlanc
Χώρα: Γαλλία
Διάρκεια: 52Χ30΄
Είδος: 2d animation/περιπέτεια

«Ακούσατε, ακούσατε! Ακούστε για τις περιπέτειες του Λίaν -Τσου και του Γκουίζντο! Μάθετε για τον φίλο τους, τον Ζάζα, αλλά και για τον αγαπημένο τους Εκτώρα, τον νεαρό δράκο!». Γαλλική παραγωγή κινουμένων σχεδίων (2d animation) που σημείωσε παγκόσμια επιτυχία και προβλήθηκε σε εβδομήντα χώρες. Στους τίτλους έναρξης της σειράς ακούγεται το ομότιτλο τραγούδι των CURES (The Dragon Hunters Song). Υπόθεση: Σ’ ένα σύμπαν φτιαγμένο από αιωρούμενους κατοικήσιμους μετεωρίτες δυο κυνηγοί δρακών ασκούν το εμπόριό τους με μοναδικό κριτήριο το κέρδος. Ο παράξενος αυτός κόσμος κατοικείται από αδίστακτους απατεώνες, κατσούφηδες αγρότες και αναλφάβητους, μικροπρεπείς άρχοντες. Ανάμεσά τους δυο απίθανοι τύποι, η συνεργασία των οποίων περνά διακυμάνσεις, «κυνηγούν δράκους», αλλά, κυρίως, μας κάνουν να γελάμε να ονειρευόμαστε και να αγωνιούμε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος