“Submarino” στο CINE AFTER

Η δραματική ταινία «Submarino», συμπαραγωγής Δανίας – Σουηδίας 2010, προβάλλεται από την ΕΡΤ1, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 00:30.

Υπόθεση: Ο Νικ και ο μικρότερος αδερφός του, δεν έχουν τελειώσει ακόμη το δημοτικό σχολείο και ήδη έχουν σκληραγωγηθεί από τη φτώχεια, την κακομεταχείριση και το αλκοόλ. H μόνη ακτίνα χαράς είναι η γέννηση του μικρού τους αδερφού. Πολλά χρόνια αργότερα, ο τριαντάχρονος πλέον Νικ, πρώην κατάδικος, μένει μόνος σ’ ένα ζοφερό σπίτι σε κατάσταση εξαθλίωσης.

Ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο ο Νικ μπορεί να επικοινωνήσει εν μέρει, είναι ο υπέρβαρος αδερφός της πρώην κοπέλας του Άνα, Ιβάν. Ωστόσο, αρνείται να δει την πραγματικότητα για την ψυχασθένεια του Ιβάν. Για το ναρκομανή αδελφό του Νικ, τίποτα δεν έχει μεγαλύτερη σημασία από τον εξάχρονο γιο του, Μάρτιν. Η εξάρτησή του όμως, δεν τον αφήνει να είναι ένας υπεύθυνος γονιός. Παρά το γεγονός ότι κινδυνεύει να χάσει την κηδεμονία, αγοράζει ναρκωτικά πριν καν φροντίσει για το φαγητό του παιδιού του. Όταν θα κληρονομήσει τη νεκρή μητέρα του, τα πράγματα δείχνουν λίγο καλύτερα, αλλά ακόμη και τότε, θα τα χρησιμοποιήσει για να πουλήσει ο ίδιος ναρκωτικά. Όσο κι αν ισχυρίζεται ότι το έκανε για το καλό του γιου του, η επικίνδυνη συμπεριφορά του θα οδηγήσει στην απώλεια της κηδεμονίας του. Τα δύο αδέλφια έχουν περάσει τη ζωή τους, προσπαθώντας να αγαπήσουν, να ξεχάσουν, να καταλάβουν. Η επανασύνδεσή τους θα τους κάνει να καταλάβουν ότι δεν είναι υπαίτιοι οι ίδιοι για τα πάντα.

Η ταινία συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου.

 


INFO

Δράμα, συμπαραγωγής Δανίας-Σουηδίας 2010.

Σκηνοθεσία: Τόμας Βίντερμπεργκ

Σενάριο: Βασισμένο στο βιβλίο του Γιόνας Τ. Μπένγκτσον, με τη συμμετοχή των Τόμπιας

Λίντχολμ και Τόμας Βίντερμπεργκ.

Παίζουν: Γιάκομπ Σέντεργκρεν, Πίτερ Μπλάουγκμποργκ, Πατρίσια Σούμαν.

Διάρκεια: 110΄

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος