Σινεμά το ελληνικόν: «Αλίμονο στους νέους» στην ΕΡΤ1

Την αισθηματική κομεντί, παραγωγής 1961, σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου, με τον Δημήτρη Χορν και τη Μάρω Κοντού, «Αλίμονο στους νέους», έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στις 22:00.

Σινεμά το ελληνικόν: «Αλίμονο στους νέους» στην ΕΡΤ1Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος, Χρήστος Γιαννακόπουλος.

Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις.

Διεύθυνση φωτογραφίας-μοντάζ: Ντίνος Κατσουρίδης.

Σκηνογραφία: Μάριος Αγγελόπουλος.

Παίζουν: Δημήτρης Χορν, Μάρω Κοντού, Σπύρος Μουσούρης, Σμάρω Στεφανίδου, Ανδρέας Ντούζος, Νίκος Φέρμας, Γιώργος Βελέντζας, Εύα Ευαγγελίδου, Υβόννη Βλαδίμηρου, Μαίρη Νικολοπούλου. Διάρκεια: 89΄

Υπόθεση: Δύο αρκετά πλούσιοι και ηλικιωμένοι φίλοι, πολλά χρόνια γείτονες, περνούν την ώρα τους παίζοντας σκάκι και συζητώντας τα της ηλικίας και της υγείας τους. Ταυτόχρονα, νοστιμεύονται μια φτωχή νέα, την όμορφη Ρίτα, που έχει έρθει να περάσει το Πάσχα με τους δικούς της. Ο Αγησίλαος, αναλογιζόμενος την ανέχειά της, σκέφτεται παρά την ηλικία του να της κάνει πρόταση γάμου αλλά ο Ανδρέας, παρ’ όλο που κι αυτός κάνει ανάλογες σκέψεις, δεν τολμά να το ομολογήσει. Σ’ ένα ενύπνιο εμφανίζεται – όπως στον Φάουστ – ο διάβολος και του προτείνει να ανταλλάξει την ψυχή του με τη νιότη. Ο Ανδρέας δέχεται μεν, αλλά γρήγορα συνειδητοποιεί ότι τα νιάτα δεν αρκούν από μόνα τους για να κάνουν κάποιον ευτυχισμένο. Όμως, η ανταλλαγή (στο όνειρό του) έχει ήδη γίνει. Ξύπνιος και με ωριμότερη σκέψη, αντί να παιδιαρίζει, προτιμά να προικίσει τη Ρίτα, ώστε εκείνη να μπορέσει να ευτυχήσει και να ζήσει μια άνετη ζωή με τον αγαπημένο της.

Σινεμά το ελληνικόν: «Αλίμονο στους νέους» στην ΕΡΤ1

Η υπόθεση, που αποτελεί παραλλαγή του μύθου του Φάουστ, βασίζεται ομότιτλο θεατρικό έργο των Αλέκου Σακελλάριου-Χρήστου Γιαννακόπουλου.

Εξαιρετική ερμηνεία από τον Δημήτρη Χορν, ο οποίος τιμήθηκε με το Βραβείο Α΄ ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1961, καθώς και κλασικά τραγούδια από τον Μάνο Χατζιδάκι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος