Τα μουσικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ υποδέχονται το 2022 με τα πιο ξεχωριστά προγράμματα

Τα μουσικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ αποχαιρετούν το 2021 και υποδέχονται τον καινούργιο χρόνο, με αρχοντικά βαλς και εκρηκτικά dj set, με συναυλίες και αφιερώματα στο ελληνικό τραγούδι, με επιτυχίες από λαμπρά μιούζικαλ και χορευτική τζαζ, καθώς και με τις Ορχήστρες της ΕΡΤ σε εορταστικά κοντσέρτα και νέες ηχογραφήσεις.
Τα μουσικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ υποδέχονται το 2022 με τα πιο ξεχωριστά προγράμματα

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τον θάνατό του. Ακούμε τον συνθέτη σε σύντομες αφηγήσεις του με τη μορφή ενθέτων μέσα στο πρόγραμμα, από την τελευταία του συνέντευξη που είχε δώσει στο Δεύτερο και στην Έλενα Διάκου, σε επιμέλεια της ίδιας.

Στις 23:00, μη χάσετε τη συναυλία-αφιέρωμα στη θεατρική μουσική του Θάνου Μικρούτσικου, με τίτλο «Τους προβολείς στήσε», που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώδειο τον Ιούλιο του 2020, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και μετέδωσε το Δεύτερο Πρόγραμμα.

Την εβδομάδα που διανύουμε συνεχίζεται  η μεγάλη καμπάνια του Δεύτερου για το παιδικό και εφηβικό βιβλίο με… αγκαλιές βιβλίων για τους νικητές των διαγωνισμών μας. Την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021, ο δεκαήμερος βιβλιομαραθώνιος κλείνει με μια αγκαλιά βιβλία του Τόλκιν! Όλοι οι διαγωνισμοί γίνονται μέσα από τη σελίδα του Δεύτερου εδώ

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

18:00-20:00 «Ανασκόπηση των τραγουδιών που κυκλοφόρησαν το 2021»
Η Ελένη Γιαννοπούλου μάς θυμίζει τις πιο ενδιαφέρουσες δισκογραφικές κυκλοφορίες του 2021, καθώς και τραγούδια που πρωτακούστηκαν στο Δεύτερο.

23:00 Συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη. Στις 19 Οκτωβρίου 1997, στην Πάτρα, οι Γιώργος Νταλάρας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Σωτηρία Λεονάρδου, Κώστας Μακεδόνας και Αφροδίτη Μάνου, τίμησαν τον μεγάλο συνθέτη. Στο τέλος τραγούδησε και ο ίδιος.
Τη βραδιά άνοιξε η Παιδική Χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς – Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

10:00-12:00 Ο Μιχάλης Γελασάκης στις «Αδέσποτες νότες» αποκαλύπτει τι έψαξαν περισσότερο οι Έλληνες στις ηλεκτρονικές αναζητήσεις τους το 2021.

22:00-01:00 Ρεβεγιόν «Υποδεχόμαστε το 2022». Σε απευθείας μετάδοση από το στούντιο του Δεύτερου, η Βάνα Δαφέρμου, η Άντρη Βασιλειάδου και η Μαρία Κοζάκου αποχαιρετούν το 2021 και υποδέχονται τη νέα χρονιά.

01:00 Πρωτοχρονιάτικη συναυλία. Σε παρουσίαση της αξέχαστης Σοφίας Μιχαλίτση, ακούμε την Πρωτοχρονιάτικη συναυλία του 1983, που ηχογραφήθηκε ειδικά για το Δεύτερο Πρόγραμμα. Στη συναυλία παίρνουν μέρος με τη σειρά που εμφανίζονται οι: «Χάνομαι γιατί ρεμβάζω», Μαργαρίτα Ζορμπαλά, «Οπισθοδρομική Κομπανία», Δήμητρα Γαλάνη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, «Παρέα», Αγάθων Ιακωβίδης και Δημήτρης Κοντογιάννης.

Πρωτοχρονιά – Σάββατο 1η Ιανουαρίου 2022

10:00-11:00 Η Ιωάννα Νιαώτη κάνει ποδαρικό με την εκπομπή «NaMaste», με τη σημειολογία του αριθμού 2 και τα ορόσημα της νέας χρονιάς.

11:00-13:00 «Πάμε εκεί που λεν τραγούδια», με τον Κώστα Φασουλά. Για δύο ώρες η εκπομπή συναντάται με τραγούδια που συγκλίνουν στην ιδέα της έναρξης ενός καινούργιου χρόνου.

17:00-18:00 Πρωτοχρονιά στην «Αντέλμα». «Τραγούδια για τους μήνες». Ο Στάθης Δρογώσης ζωντανά από το στούντιο του Δεύτερου θα ευχηθεί στους ακροατές της Αντέλμα, «Καλή Χρονιά», με ένα αφιέρωμα σε ελληνικά τραγούδια που έχουν γραφτεί για τους 12 μήνες του χρόνου.

18:00-19:00 Πρωτοχρονιά με τον Θοδωρή Βουτσικάκη, στην εκπομπή «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια». Η Λίνα Νικολακοπούλου και η Αλεξάνδρα Χριστακάκη μάς εύχονται «Καλή Χρονιά και Όμορφη Ζωή» με τη φωνή του Θοδωρή Βουτσικάκη που τραγουδά από Πιοβάνι και Κοέν έως Ξαρχάκο και Παπαδημητρίου.
Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο Ε της ΕΡΤ. Στο πιάνο ο Χρήστος Θεοδώρου, στην κιθάρα ο Κώστας Νικολόπουλος.

20:00-21:00 «Ιστορίες κλασικού ραδιοφώνου». Η νυχτερινή ζωή παίρνει φωτιά και το γλεντάμε, μνημονεύοντας πρωτοχρονιάτικες εξόδους σε εποχές χωρίς περιορισμούς.

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 & 95,6

Τα μουσικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ υποδέχονται το 2022 με τα πιο ξεχωριστά προγράμματα
Τα δημοφιλή έργα της οικογένειας Strauss έχουν συνδεθεί άρρηκτα με το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Έτσι, κάθε μεσημέρι από τις 12:00 ώς τις 13:00, μέχρι την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021, ο Σταμάτης Αθανάσουλας αφιερώνει στον «Συνθέτη της Εβδομάδας» τα μουσικά έργα της διάσημης οικογένειας. Πόλκες, βαλς, εμβατήρια, καθώς και η περίφημη οπερέτα «Η νυχτερίδα» του Johann Strauss υιού.

Για τους μικρούς μας ακροατές, καθημερινά στις 18:30 ώς την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, παραμύθια σε διασκευή, σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια και ερμηνεία από την ομάδα «Φλου», που την αποτελούν οι: Ελένη Δαφνή, Βερόνικα Δαβάκη, Δημήτρης Μαγγίνας, Ροζαλία Μιχαλοπούλου και Αλέξανδρος Πέρρος.

Αγαπημένες μουσικές, από τις ωραιότερες ταινίες που συνδέθηκαν με το πνεύμα των εορτών, θα παρουσιάσει ο Χρίστος Παπαγεωργίου την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021, αλλά και την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021, στις 13:00.

Η Κάτια Καλλιτσουνάκη κοντά μας στις 15:00, την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021, με χορούς, χορευτικές σουίτες και χορευτικές ραψωδίες, ενώ την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, την ίδια ώρα θα παρουσιάσει σουίτες για πιάνο και για ορχήστρα, τραγούδια και μινιατούρες για πιάνο και για άρπα, εμπνευσμένες από τον κόσμο των παιδιών.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς – Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Ο Στέλιος Μούστος, στις 19:00, παρουσιάζει τρεις Βιεννέζους συνθέτες, τους A. Schoenberg, A. Berg, A. Webern, που τιμούν τον δικό τους συμπολίτη J. Strauss υιό, με τις απρόσμενες διασκευές τους για κουαρτέτο εγχόρδων, πιάνο και αρμόνιο, σε μία ατμόσφαιρα γεμάτη χιούμορ.

Η Αλεξάνδρα Γιαλίνη, στις 21:10, μας θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, Kirill Petrenko, έκοψε με την μπαγκέτα του την κορδέλα της περσινής χρονιάς, διευθύνοντας το Ετήσιο Πρωτοχρονιάτικο Γκαλά με λαμπερή χορευτική μουσική.

Ο Δημήτρης Τρίκας, στις 23:00, την τελευταία ώρα του 2021, υποδέχεται το νέο έτος με εορταστικές μουσικές από κλασικά τζαζ σχήματα των Bill Evans, Oscar Peterson, Tom Scott κ.ά.

Στις 24:00 κάνουμε ποδαρικό στο 2022 παρέα με τα εορταστικά «Πινέλα για Χρώματα και Ορχήστρα» με τον Γιώργο Μαρκάκη. Η πρώτη ώρα της νέας χρονιάς με εύθυμο τόνο και μουσική από διάφορα σημεία του χάρτη. Μεγάλες ορχήστρες επηρεασμένες από τοπικές παραδόσεις και ακούσματα εορταστικά από το Broadway.

Πρωτοχρονιά – Σάββατο 1η Ιανουαρίου 2022

Στις 12:15, θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση με τη Βιέννη, η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, η οποία θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, στην αίθουσα «Musikverein» της αυστριακής πρωτεύουσας.
Την ορχήστρα διευθύνει ο Daniel Barenboim σε έργα των Josef Strauss, Johann Strauss Υιού, Joseph Hellmesberger Υιού, Eduard Strauss και Carl Michael Ziehrer. Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά σε περισσότερες από 90 χώρες.
Παρουσίαση για το Τρίτο Πρόγραμμα: Μιχάλης Μεσσήνης.

Στις 21:00 έρχεται ο Γιάννης Φίλιας με το λυρικό παραμύθι του Engelbert Humperdinck, «Χάνσελ και Γκρέτελ», βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι των αδελφών Grimm.
Τα μουσικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ υποδέχονται το 2022 με τα πιο ξεχωριστά προγράμματα
Στις 23:00, η Αλεξάνδρα Γιαλίνη θα παρουσιάσει την ξεχωριστή συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, με τις υπέροχες μουσικές της αυτοκρατορικής Βιέννης, υπό τη διεύθυνση του πολυβραβευμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Τα μουσικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ υποδέχονται το 2022 με τα πιο ξεχωριστά προγράμματα
Αποκλειστικές μεταδόσεις με γεύση West End και Broadway, αναδρομή στα καλύτερα του 2021, αφιέρωμα στον Prince με αφορμή την έκδοση της βιογραφίας του και πολλή μουσική για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς και τις πρώτες ώρες του νέου χρόνου από το Kosmos.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς – Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Τα μουσικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ υποδέχονται το 2022 με τα πιο ξεχωριστά προγράμματα

Στις 17:00 τα πιο αγαπημένα μιούζικαλ ζωντανεύουν μέσα από μελωδίες και τραγούδια που ερμηνεύει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡT, σε διεύθυνση Γιώργου Αραβίδη, και μας μεταφέρει νοερά στο West End του Λονδίνου και στο Broadway της Νέας Υόρκης.
Τα μουσικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ υποδέχονται το 2022 με τα πιο ξεχωριστά προγράμματα

Τις διαχρονικές επιτυχίες από το «West Side Story», το «Cats», το «Lion King», τον «Μάγο του Οζ», «Το φάντασμα της Όπερας», τη «Μέρι Πόπινς», ερμηνεύουν οι Μυρσίνη Μαργαρίτη (σοπράνο), Νίκος Καραγκιαούρης (βαρύτονος) και Γιάννης Φίλιας (τενόρος). Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Αραβίδης. Ενορχήστρωση: Σάμυ Ελγκάζαρ.

Πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση σε επιμέλεια και παρουσίαση του Γιάννη Δημητριάδη (Η εκπομπή θα μεταδοθεί σε επανάληψη το Σάββατο 1η Ιανουαρίου 2022, στις 20:00, από το Τρίτο Πρόγραμμα).

Στις 18:00, η Κλάουντια Μάτολα παρουσιάζει ένα ραδιοφωνικό ballroom και σας προετοιμάζει για το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν.

Πρωτοχρονιά – Σάββατο 1η Ιανουαρίου 2022

Στις 20:00, η Μαρία Μαρκουλή με το «Fresh Unlimited» κάνει τη δική της αναδρομή στις πιο σημαντικές μουσικές στιγμές του 2021 και προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει το 2022.

Από το γιορτινό πρόγραμμα του σταθμού δεν θα μπορούσε να λείπει και το «Kosmos Lab» που είναι μάλιστα διπλό.
Αλλαγή του χρόνου μ’ ένα χορευτικό double bill. Στις 24:00 ακριβώς την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021 με τους Έλληνες «Senior Citizens» και ακολουθεί στη 01:00 και για δύο ώρες o Doctor Stereo από το Μπουένος Άιρες.

Το Σάββατο 1η Ιανουαρίου 2022 τα μεσάνυχτα τα decks του «Kosmos Lab» αναλαμβάνει ο UFe από το Βουκουρέστι. Όλοι τους περιζήτητοι παραγωγοί DJ και remixers με εκλεκτικό ήχο!

Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022, στις 20:00, στον «Ωκεανό του Ήχου», η Θάλεια Καραμολέγκου παρουσιάζει ένα εκδοτικό γεγονός με πολλή μουσική: τη βιογραφία του Prince μαζί μ’ ένα αφιέρωμα στο «τρομερό παιδί» της σόουλ από τη Μινεάπολη. Και με δώρα για τους ακροατές.

Υποδεχθείτε το 2022,
γιορτάστε με τα μουσικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ