Η ελληνική τζαζ σκηνή στο Τρίτο

Συναυλία-αφιέρωμα στον Duke Ellington από το «JazzSextet» της Στρατιωτικής Μουσικής ΑΣΔΥΣ

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 20:00,  το Τρίτο Πρόγραμμα και η εκπομπή «Jazz in the City», που επιμελείται και παρουσιάζει ο Δημήτρης Τρίκας,  φιλοξενούν ένα σπουδαίο τζαζ σχήμα, το «Jazz Sextet» της Στρατιωτικής Μουσικής ΑΣΔΥΣ, για μια συναυλίααφιέρωμα στον Duke Ellington. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο στούντιο «Ε» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Η ελληνική τζαζ σκηνή στο ΤρίτοΤο «Jazz Sextet» της Στρατιωτικής Μουσικής ΑΣΔΥΣ δημιουργήθηκε το 2014,  με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα «190 χρόνια της Στρατιωτικής Μουσικής 1825-2015». Μέχρι σήμερα, το συγκεκριμένο μουσικό σύνολο έχει εμφανισθεί σε πολλούς  χώρους (Νομισματικό και Επιγραφικό Μουσείο Αθηνών, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων), σε φεστιβάλ και συνέδρια. Έλαβε εξαιρετικές κριτικές για το project «Duke Ellington» που παρουσίασε το 2015, καθώς και για το project «Afro-Cuba music» που παρουσίασε το 2016.

Το μουσικό σύνολο «Jazz Sextet» αποτελείται από επτά μουσικούς που ο καθένας, ξεχωριστά, ασχολείται με την Jazz μουσική αλλά και με άλλα είδη μουσικής, είτε ως εκτελεστής μουσικών οργάνων, είτε ως ενορχηστρωτής και συνθέτης.

Το αφιέρωμα στον Duke Ellington, που θα παρουσιαστεί, περιέχει συνθέσεις του σπουδαίου Αμερικανού συνθέτη και μουσικού, από όλη τη δημιουργική του πορεία.

Ο Duke Ellington θεωρείται από τους σημαντικότερους συνθέτες και ενορχηστρωτές του 20ού αιώνα. Υπήρξε ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην κλασική και τη λαϊκή μουσική, ο άνθρωπος ο οποίος δημιούργησε μουσικά σύνολα που λειτουργούσαν ως εργαστήρια μουσικών ιδεών και τάσεων, με ιδιαίτερη μέριμνα στην εξέλιξη της ίδιας της μουσικής και την έκφρασή της.

Οι ενορχηστρώσεις βασίστηκαν στο ύφος της εποχής που γράφτηκαν, προσαρμόζοντας τα πολύπλοκα οργανικά μέρη μιας Big Band σ’ ένα ακουστικό Jazz Sextet.

Το μουσικό σύνολο «Jazz Sextet» αποτελούν οι μουσικοί: Γεώργιος Κωνσταντάκης (τενόρο σαξόφωνο), Κωνσταντίνος Κεφαλάς (τρομπέτα), Ιωάννης Καΐκης (τρομπόνι), Κωνσταντίνος Ζώτος (πιάνο), Νικόλαος Αθανασιάδης (τύμπανα), Γεώργιος Παυλής (κρουστά), Ιωάννης Χατζηϊωάννου (ηλεκτρικό μπάσο).

Η συναυλία θα μεταδοθεί και από τις ραδιοφωνικές συχνότητες του Τρίτου Προγράμματος το ίδιο βράδυ στις 22:00.

Η είσοδος για το κοινό, που επιθυμεί να παρακολουθήσει τη συναυλία, είναι ελεύθερη, με προσκλήσεις κατά προτεραιότητα, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Για προσκλήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 210 6066807 (Γραμματεία Τρίτου Προγράμματος) ή να στείλουν μήνυμα στο trito@ert.gr

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα!

Info:

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016, ώρα 20:00

«Jazz Sextet» της Στρατιωτικής Μουσικής ΑΣΔΥΣ

Συναυλία-αφιέρωμα στον Duke Ellington

Streamingwebradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ