«Athens Calling» στο Πρώτο Πρόγραμμα

Απόψε, Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 και ώρα 22:00-24:00, με αφορμή την επέτειο των δύο χρόνων επαναλειτουργίας της ΕΡΤ (11 Ιουνίου 2015 – 11 Ιουνίου 2017), η εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί), που μεταδίδεται στο Πρώτο Πρόγραμμα και στη Φωνή της Ελλάδας, είναι αφιερωμένη στα Συμβούλια Κοινωνικού Ελέγχου (ΣΚΕ) Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, που αποτελούν μια καινοτομική πρωτοβουλία της «νέας» ΕΡΤ με χαρακτηριστικά συμμετοχικής «Ανοικτής Διακυβέρνησης» και σκοπό τη βελτίωση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Στο στούντιο της Αγίας Παρασκευής συμμετέχουν και συζητούν με τον Περικλή Βασιλόπουλο τα μέλη του ΣΚΕ Αττικής: Τζίνα Αναστασοπούλου, Ελένη Κουλαξίζη, Γιώργος Παπαδάκης, Αθανάσιος Τοτόμης, Ιωάννα Σίτουι-Λειλά, Αντώνης Γεωργιάδης και Γεωργία Πίσπα.

Από τη Θεσσαλονίκη, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, μιλούν ο Λευτέρης Δαμιανός, μέλος του προεδρείου του ΣΚΕ Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και η Μαρία Σιώτη, υπεύθυνη του ΚΕΕΠ της ΕΡΤ3.

Τα μέλη του ΣΚΕ ερωτούν και συζητούν με τον Γιώργο Πλειό, καθηγητή στο ΕΚΠΑ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για το ρόλο της Ανεξάρτητης Αρχής στην εποπτεία του ραδιοτηλεοπτικού πεδίου και την ΕΡΤ, σύμφωνα με το άρθρο 15, παρ.2 του Συντάγματος, αλλά και τη συνέργεια με την αποστολή του ΣΚΕ. Μέλη της Επιτροπής Ειδήσεων του ΣΚΕ Αττικής επισκέφτηκαν τα γραφεία του ΕΣΡ και συζήτησαν το ενδεχόμενο χρήσης του προγράμματος «ΠΑΝΟΠΤΗΣ», προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της αναφορικά με την ΕΡΤ.

Επίσης, τα μέλη του ΣΚΕ συζητούν με τον καθηγητή Μιχάλη Σπουρδαλάκη, Πρόεδρο της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση για την εξέλιξη του διαλόγου στον δεύτερο άξονα «Θεσμοί διαφάνειας, λογοδοσίας και συμμετοχής των πολιτών» και ειδικότερα στον ραδιοτηλεοπτικό τομέα (Άδειες ιδιωτικών καναλιών / ΕΣΡ), τη δυνατότητα συνταγματικής κατοχύρωσης και αναφοράς στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση αλλά και στα ΣΚΕ, ως γενικότερους θεσμούς κοινωνικού ελέγχου στις ΔΕΚΟ.

Τι είναι τα ΣΚΕ;

Το ΣΚΕ Αττικής της ΕΡΤ αποτελείται συνολικά από 110 μέλη με ίσο αριθμό εκπροσώπων 55 κοινωνικών φορέων και 55 πολιτών που κληρώθηκαν ανάμεσα σε 2.260 πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή. Το ΣΚΕ Αττικής μαζί με το ΣΚΕ Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι τα δύο (2) πρώτα από τα δεκατρία (13) ΣΚΕ που θα συγκροτηθούν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Τα ΣΚΕ αποτελούν μια καινοτομική πρωτοβουλία που προβλέπεται από το νόμο 4324/15 για τη νέα ΕΡΤ, είναι ανεξάρτητα όργανα με συμβουλευτικό χαρακτήρα και έχουν στόχο τη βελτίωση της ΕΡΤ, υπέρ του δημόσιου συμφέροντος. Αρμόδια υπηρεσία για τη συγκρότηση και τη λειτουργία τους είναι το Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ), υπό την εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

 Info:

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017, 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ