Αφιέρωμα στο KOSMOS: Ο Jimi Hendrix… 50 χρόνια μετά

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 50 χρόνια από το θάνατο του πιο εμβληματικού κιθαρίστα της σύγχρονης μουσικής. Ήταν μόλις 27 ετών αλλά καθόρισε τον ροκ ήχο και πρόλαβε να αλλάξει τον τρόπο που ακούμε -και βλέπουμε- τη μουσική.

Από τη Δευτέρα 14 έως και την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον θάνατό του, το Kosmos θυμάται τον Jimi Hendrix μέσα από τα τραγούδια του, τον ωκεανό των διασκευών τους και τις ιστορίες για τον ίδιο και τη μουσική του:

Καθημερινά, από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή,  ακριβώς στις 11:30, ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος και ο Γιάννης Δημητριάδης μεταδίδουν από μία απροσδόκητη διασκευή ενός τραγουδιού του εμβληματικού Αμερικανού κιθαρίστα, ορισμένες μάλιστα έγιναν με τη σειρά τους κλασικές. Από τον Carlos Santana ως την Angelique Kidjo και τον Gil Evans.

Την Παρασκευή 18/9, ο Πέτρος Αδάμ, 8-10 το βράδυ, θα μεταδώσει σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα με πρωταγωνιστή τον μεγάλο ρόκερ, ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε μια εβδομάδα πριν τον θάνατο του, την ανακοίνωση του θανάτου του από τα Αμερικάνικα τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά και άγνωστα demos του  J.Hendrix -μέχρι και την εκτέλεση του χριστουγεννιάτικου «Μικρού Τυμπανιστή»…

Και μην ξεχάσετε να ακούσετε τη λίστα του Kosmos [kosmosradio] στο Spotify με 50 επιλεγμένα τραγούδια του Jimi Hendrix στις καλύτερες εκτελέσεις!

Η μουσική που ακούει ο Kosmos

Ακούστε το αφιέρωμα στο web radio του Kosmos 93,6 & 107

Βρείτε μας στα social media

Facebook Kosmos facebook.com/kosmos936
  twitter.com/Kosmos936fm
  instagram.com/KOSMOS936

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ