«Παίζοντας στα τυφλά» στην ΕΡΤ3

Η έξοχη ταινία του Γούντι Άλεν “Παίζοντας στα τυφλά” (Hollywood ending) προβάλλεται στην ΕΡΤ3, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 23.00.

Υπόθεση: Οι εποχές που μεσουρανούσε ο βραβευμένος με δύο Oscar σκηνοθέτης Βαλ Γουάξμαν μοιάζουν να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Προκειμένου να βγάλει τα προς το ζην, γυρίζει διαφημίσεις για αποσμητικά, αλλά ακόμα και από εκεί απολύεται. Η μοίρα τού δίνει συνεχή χτυπήματα. Ακόμα και η γυναίκα του Eλι τον έχει παρατήσει για τον μεγαλοπαραγωγό Χαλ.

Ενώ έχει φτάσει ένα βήμα πριν την απελπισία, η τύχη δείχνει να του χαμογελά. Η Galaxy Pictures, η εταιρεία στην οποία εργάζεται ο Χαλ, πρόκειται να γυρίσει το ριμέικ μιας ταινίας του ’40 που διαδραματίζεται στο Μανχάταν. Η πρόκληση είναι μεγάλη : του δίνεται η ευκαιρία να αναστήσει την καριέρα του και ίσως να αναθερμάνει την σχέση με την πρώην σύζυγό του. Έχει, όμως, να αντιμετωπίσει μια απίστευτη ομάδα συνεργατών – από τον καλλιτεχνικό διευθυντή που θέλει να ξαναχτίσει το Central Park σε ένα στούντιο μέχρι τον κινέζο καμεραμάν που δεν μιλάει λέξη αγγλικά! Η ένταση είναι τόσο μεγάλη που ο νευρωτικός σκηνοθέτης τυφλώνεται εξαιτίας μιας ψυχοσωματικής αντίδρασης… Δεν επιτρέπει, όμως, σε μια τόσο «μικρή» λεπτομέρεια να καταστρέψει τα πάντα.

Κατάμαυρη, πικρή και ειρωνική κωμωδία που σχολιάζει τα παρασκήνια του Χόλλυγουντ και επιτίθεται στον κυνισμό του. Έξοχοι ρόλοι, σπουδαία ψυχαγωγία.

Διάρκεια: 112′
Παραγωγή: ΗΠΑ,2002.
Παίζουν: Γούντι Άλεν,Τζορτζ Χάμιλτον, Τέα Λεόνι, Τρίτ Γουίλιαμς, Ντέμπρα Μέσινγκ,Μάρκ Ράιντελ,Τίφανι Θίσεν
Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος