Την Τρίτη 18 Αυγούστου 2020 και ώρα 22:15, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 μπορούν να παρακολουθήσουν το αυτοτελές επεισόδιο «Πέντε μικρά γουρουνάκια» (Five Little Pigs) της βραβευμένης αστυνομικής – δραματικής σειράς μυστηρίου «Οι περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό» (Agatha Christie’s Poirot).
Η βραβευμένη αυτή σειρά είναι βασισμένη στα αστυνομικά μυθιστορήματα και διηγήματα της Άγκαθα Κρίστι με τον αγαπημένο, αινιγματικό, εκκεντρικό και εξαιρετικά ευφυή διάσημο ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό, έναν από τους πιο διάσημους ντετέκτιβ σε όλη τη μυθιστοριογραφία και -όπως πολλοί πιστεύουν- η μεγαλύτερη δημιουργία της συγγραφέως.
Ο Βέλγος ντετέκτιβ πρωτοεμφανίστηκε το 1916, πρωταγωνίστησε σε 33 μυθιστορήματα και 65 διηγήματα και είναι ο μόνος φανταστικός χαρακτήρας που τιμήθηκε με πρωτοσέλιδη νεκρολογία στην εφημερίδα «The New York Times».
Ο Ηρακλής Πουαρό είναι διάσημος Βέλγος συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος εγκαταστάθηκε μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στο Λονδίνο και εμπλέκεται σε υποθέσεις δολοφονίας και μυστηρίου. Συνήθως συνοδεύεται από τον κομψό και αξιόπιστο φίλο του τον Κάπτεν Χέιστινγκς και συνεργάζεται με τον φιλικό του αντίπαλο, τον ντετέκτιβ Αρχιεπιθεωρητή της Σκότλαντ Γιαρντ, Τζέιμς Τζαπ. Στον Πουαρό αρέσει η τάξη και η συμμετρία παντού, απεχθάνεται τη σκόνη, τα βρόμικα σπίτια και προτιμά τους εσωτερικούς χώρους και ιδιαίτερα την κεντρική θέρμανση το χειμώνα. Εκτιμά επίσης τη μέθοδο και το μεγαλύτερο εργαλείο γι’ αυτόν είναι να χρησιμοποιεί τα «μικρά γκρι κύτταρα» του εγκεφάλου, ιδιαίτερα για την επίλυση εγκλήματος.
Η σειρά έχει βραβευτεί με το BAFTA TV Awards, καθώς και δύο φορές με το On Line Film and Television Association.
«Πέντε μικρά γουρουνάκια» (Five Little Pigs)
Σκηνοθεσία: Πολ Άνγουιν
Σενάριο: Κέβιν Έλιοτ
Πρωταγωνιστούν οι Ντέιβιντ Σάτσετ (στο ρόλο του Ηρακλή Πουαρό), Ρέιτσελ Στίρλινγκ, Τόμπι Στέφενς, Έινταν Γκίλεν, Έιμι Μάλινς κ.ά.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος