«Όχθες» στην ΕΡΤ2

Το δράμα «Όχθες»  συμπαραγωγής Ελλάδας-Γερμανίας-Τουρκίας 2015, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν – σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση  – οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 και ώρα 23:40.

«Όχθες» στην ΕΡΤ2Υπόθεση: Ένα ποτάμι σύνορο Ανατολής-Δύσης… Σε ένα σημείο στο χάρτη, όπου τα κύματα της Ιστορίας ξεβράζουν ανθρώπινες ψυχές. Σε ένα τοπίο, όπου οι πρωταρχικές, αρχετυπικές ανάγκες κινούν τους ανθρώπους, διασταυρώνονται ορισμένοι παράξενοι δρόμοι της αγάπης κι οι ήρωες βαδίζουν πάνω σε μια λεπτή κόκκινη γραμμή.

«Όχθες» στην ΕΡΤ2Έβρος: Ένα ποτάμι-σύνορο. Στην όχθη του ένα φονικό ναρκοπέδιο, που μια διμοιρία φαντάρων ναρκαλιευτών προσπαθεί να το καθαρίσει. Ένας απ’ αυτούς, ο Γιάννης, σκορπά γύρω του τη φήμη ότι γητεύει το Κακό και ξετρυπώνει τον θαμμένο θάνατο εκεί, όπου τα μηχανήματα δεν μπορούν να βοηθήσουν. Κάτι ανάμεσα σε σαλό και άγιο, καλλιτέχνης του επίφοβου, χορευτής μπροστά στο στόμα του Άδη, έλκεται από την ιδέα του προσωπικού χαμού. Κανείς δεν τον περιμένει πουθενά. Δεν έχει κανέναν.

«Όχθες» στην ΕΡΤ2

Τα βράδια συμμορίες περνούν παράνομους μετανάστες από το ποτάμι και κάποιες ώρες το ναρκοπέδιο λύνει τη σιωπή του μες στη νύχτα, όταν οι άτυχοι πέφτουν μέσα. Μια νέα γυναίκα, η Χρύσα, περνάει τα παιδιά των εξαθλιωμένων. Κάποιες φορές, εκτός από τα όνειρά τους, κουβαλούν στην πλάτη εν αγνοία τους ναρκωτικά. Έχει να θρέψει στόματα η Χρύσα. Τον πατέρα της, τον αδερφό της, το μωρό της. Τη Μυρτώ τη γέννησε πολύ νέα. Καρπός ενός βίαιου έρωτα με τον Λέβο, που κάνει κουμάντο στη μαφία του ποταμού. Είναι ο βασιλιάς στην όχθη και όλοι οι άγγελοι του ανήκουν, όπως λέει. Ο Λέβο με το κρύο αίμα και μια ρωγμή βαθιά στην καρδιά. Ακαθόριστης εθνικότητας, πολεμιστής χωρίς αφέντη.«Όχθες» στην ΕΡΤ2Η Χρύσα, ένοχη στο κάθε της κοίταγμα στον καθρέφτη, θα πέσει πάνω στον Γιάννη και θα αναμετρηθεί με τη ματιά του αγίου της όχθης. Το παιχνίδι με το θάνατο είναι η κοινή τους μοίρα. Ένας βαθύς δεσμός. Η ατίθαση ψυχή της Χρύσας βρίσκει απάγκιο. Με τον Γιάννη, μπορεί να φύγει μακριά από όλα αυτά. Κι ο Γιάννης βρίσκει την οικογένειά του. Το παιδί της Χρύσας, η Μυρτώ, γίνεται και δικό του παιδί. Ο έρωτας, γίνεται ο αρχάγγελος όλων των παιδιών, που περιφρουρεί το δικαίωμα στην αθωότητα.«Όχθες» στην ΕΡΤ2Οι νόμοι των συμμοριών δεν συγχωρούν. Ο Λέβο θα θυσιαστεί, η Χρύσα θα χαθεί και ο Γιάννης θα απομείνει να προσπαθεί να καταλάβει τι είναι η αγάπη, μέσα από ένα θαύμα.«Όχθες» στην ΕΡΤ2

Συμπαραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε., Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ), Eurimages, Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein, Media Programme, NDR/Arte, Nova, Serres Regional Unit, Taksi Iletisim, Vergi Film Productions, Vidicom Media Productions.

Παίζουν: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Έλενα Μαυρίδου, Levent Uzumcu, Γιάννης Καλατζόπουλος, Έκτoρας Καλούδης, Ταξιάρχης Χάνος, Θανάσης Ταταύλαλης, Σίμος Τσακίρης, Κίμωνας Κουρής, Έφη Δρόσου, Τίμος Παπαδόπουλος, Ελένη Θυμιοπούλου, Erik Schaffler, Anke Carmela Roder.

Διάρκεια: 110΄
«Όχθες» στην ΕΡΤ2Σκηνοθεσία: Πάνος Καρκανεβάτος.

Σενάριο: Πάνος Καρκανεβάτος, Ισίδωρος Ζουργός.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Κατσαΐτης.

Μοντάζ: Κενάν Ακάουι.

Μουσική: Νιλς Κάσιρεκ.

Σκηνικά-κοστούμια: Ιουλία Σταυρίδου.

Ήχος: Βαγγέλης Ζέλκας.

Μακιγιάζ: Αλεξάνδρα Μυτά.
«Όχθες» στην ΕΡΤ2«Όχθες» στην ΕΡΤ2«Όχθες» στην ΕΡΤ2«Όχθες» στην ΕΡΤ2«Όχθες» στην ΕΡΤ2

«Όχθες» στην ΕΡΤ2«Όχθες» στην ΕΡΤ2

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος