Σειρά ντοκιμαντέρ 10 ωριαίων επεισοδίων.
Υπόθεση: Ο Σεμπάστιαν είναι ένας άνθρωπος της περιπέτειας και ένας πραγματικός «χαμαιλέων»: όπου κι αν βρεθεί, προσαρμόζεται αμέσως. Ταξιδεύει στα πιο επικίνδυνα μέρη του πλανήτη και παρακολουθεί την καθημερινότητα των ανθρώπων. Τα ταξίδια του περιλαμβάνουν τις περιπέτειες των Λατινοαμερικάνων, που προσπαθούν να φτάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη ζωή των φυλακισμένων στην Παλμασόλα της Βολιβίας, τους εργάτες στα ορυχεία χρυσού στις Φιλιππίνες και τους χρήστες ναρκωτικών στο Μπουένος Άιρες. Ο Σεμπάστιαν μιλάει μαζί τους χωρίς προκαταλήψεις και παρουσιάζει τα πορτραίτα των ανθρώπων που θεωρούνται απόκληροι.
Eπεισόδιο 10ο: Ινδονησία: Η μοίρα του Kawah Ijen (INDONÉSIE : L’ENFER DU KAWAH IJEN). Στο νησί της Ιάβας, Στην Ινδονησία, οι άνδρες κινδυνεύουν κάθε μέρα βγάζοντας θειάφι από τον κρατήρα του Kawah Ijen, ενός ενεργού ηφαιστείου. Μια επικίνδυνη και οδυνηρή δουλειά στα 2400 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε πολλούς ανθρακωρύχους.
Στη δεκαετία του 1980, οι εργάτες του θείου έχτισαν ένα σύστημα αγωγών στα άκρα του κρατήρα. Το υγρό θείο που ρέει σε αυτό το τεράστιο μεταλλικό χταπόδι σκληραίνει σε επαφή με τον αέρα όταν βγαίνει από τους σωλήνες. Οι ανθρακωρύχοι στη συνέχεια σπάζουν τα κομμάτια του θείου που έχουν σχηματιστεί στο έδαφος. Στην περιοχή αυτή, ο κίνδυνος βρίσκεται παντού και συνεχώς. Στη μέση ενός φούρνου καύσης των τοξικών αναθυμιάσεων που τυφλώνουν και στεγνώνουν το στόμα, οι άνδρες δουλεύουν σκληρά για να γεμίσουν τα καλάθια τους. Οι ατμοί που αναδύονται έχουν μια απαίσια μυρωδιά σάπιου. Όλα αυτά λίγα μέτρα από την πιο όξινη λίμνη στον κόσμο, όπου το παραμικρό λάθος μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. Μια πραγματική κόλαση!
Σκηνοθεσία: Sebastian Perez Pezzani, Cyril Thomas, Grégory Roudier, Gaël Mocaer
Παραγωγή: Capa Presse, 2016-2017
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος