Το ιστορικό δράμα «Μαύρο λιβάδι», παραγωγής 2008, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016, στις 22:15.

Η ηγουμένη αποφασίζει να τον παραδώσει έναντι αμοιβής, αλλά η Ανθή τον βοηθάει να δραπετεύσει και καταφεύγει μαζί του στο γειτονικό δάσος, όπου αποκαλύπτεται ένα τρομερό μυστικό: η Ανθή είναι αγόρι. Ένα αγόρι που μεγάλωσε σαν κορίτσι στο μοναστήρι, για να αποφύγει το παιδομάζωμα. Ο Γενίτσαρος, σοκαρισμένος, αποφασίζει να μυήσει την Ανθή στον αντρισμό. Η Ανθή προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις να ανταποκριθεί στο καινούργιο της ρόλο. Οι δύο φυγάδες προσπαθούν να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους, ενώ απολαμβάνουν τη νέα τους ελευθερία στη φύση. Είναι όμως άτυχοι, καθώς ο Τούρκος διοικητής με τη συνοδεία του τους αιχμαλωτίζει και τους επιστρέφει στο μοναστήρι.
Η Ανθή επιστρέφει ως αγόρι στη μονή, προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στις μοναχές και συγκρούεται μετωπικά με την ηγουμένη. Η δεύτερη απόδρασή τους θα τους φέρει αντιμέτωπους μ’ έναν εντελώς νέο κόσμο. Μακριά από συμβάσεις και περιορισμούς, η Ανθή και ο Πολεμιστής ανακαλύπτουν από την αρχή τη ζωή και τους εαυτούς τους. Διάρκεια: 101΄
Σενάριο-σκηνοθεσία: Βαρδής Μαρινάκης
Φωτογραφία: Marcus Waterloo
Μοντάζ: Γιάννης Χαλκιαδάκης
Σκηνικά-κοστούμια: Γιώργος Γεωργίου
Μουσική: Δημήτρης Μαραμής
Ήχος: Πάνος Τζελέκης
Παίζουν: Σοφία Γεωργοβασίλη, Χρήστος Πασσαλής, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Μαρία Πανουργιά, Δέσποινα Κούρτη, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Hakan Boyan
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
