ertnews.gr

«Mr Selfridge» στην ΕΡΤ2

07/09 01:00
«Mr Selfridge» στην ΕΡΤ2

Ο τέταρτος κύκλος της συναρπαστικής δραματικής σειράς «Mr Selfridge», παραγωγής Αγγλίας 2015, προβάλλεται ξανά στην ΕΡΤ2. Δείτε το δέκατο επεισόδιο, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 19:45.

«Mr Selfridge» στην ΕΡΤ2

Περιγραφή επεισοδίου 10: Η αυτοκτονία του Τζίμι σοκάρει τον Χάρι. Κατηγορεί τον εαυτό του και απομονώνεται σπίτι του χάνοντας κάθε διάθεση να πάει στο κατάστημα. Οι εφημερίδες του Γουίνστεϊ δίνουν τεράστια διάσταση στα γεγονότα. Όλα τα σκάνδαλα αναφορικά με το «Selfridge’s», το κατάστημα των «Whiteley», η σχέση της Λαίδης Μέι με τον Τζίμι και η οικονομική κατάσταση του Χάρι έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ο Χάρι, έπειτα από την πίεση του γιου του Γκόρντον, αναγκάζεται να επιστρέψει στο κατάστημα για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Προάγει τη δις Μαρντλ σε υποδιευθύντρια του καταστήματος και προσπαθεί να πείσει τους προμηθευτές να κάνουν άρση του εμπάργκο κάνοντάς τους μια δελεαστική πρόταση. Η Λαίδη Μέι αποφασίζει να φύγει για το Παρίσι κατηγορώντας τον Χάρι ότι δεν της στάθηκε όταν τον είχε ανάγκη. Ο Γκόρντον, θέλοντας να σώσει το κατάστημα, ζητά τη βοήθεια των μετόχων. Εκείνοι συμφωνούν να ξεπληρώσουν τα χρέη του Χάρι, αν εκείνος δεχθεί να αποσυρθεί από τη θέση του διευθυντή. Στην 20ή επέτειο του καταστήματος «Selfridge’s», o βασιλιάς της ξακουστής Όξφορντ Στριτ, Χάρι Σέλφριτζ, κάνει την τελευταία του υπόκλιση…

Η σειρά, βασισμένη στο βιβλίο της Lindy Woodhead «Shopping, Seduction and Mr Selfridge», διασκευάστηκε από τον πολυβραβευμένο συγγραφέα Andrew Davies, που – αν και γοητευμένος από την πολυσχιδή προσωπικότητα του οραματιστή Μr Selfridge – δεν περιορίζει την πλοκή στον πρωταγωνιστή. Η δημιουργική γραφή του Davies δίνει ζωή σε ήρωες που συνθέτουν το παζλ μιας αυστηρά ταξικής κοινωνίας που επαναδιαπραγματεύεται τις «κόκκινες γραμμές» της, από τα δικαιώματα των εργαζομένων μέχρι τη σεξουαλική απελευθέρωση των γυναικών. Είμαστε στην αυγή του 20ού αιώνα, η οικονομική εξουσία αλλάζει χέρια, η χειραφέτηση διεκδικεί δικαίωμα και στην ψήφο και στη μόδα.

Η σειρά έχει μεταδοθεί και μεταδίδεται σε 150 χώρες, ενώ η παραγωγή κάθε επεισοδίου στοίχισε ένα εκατομμύριο λίρες.

Πρωταγωνιστούν: Τζέρεμι Πίβεν («Entourage», «Rocknrolla»), Φράνσις Ο’ Κόνορ, Γκρεγκορί Φιτουσί, Κάθριν Κέλι, Άισλινγκ Λόφτους και ένα εξαιρετικά ιδιοφυές καστ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version