«Μπραζιλέρο» στο Θερινό Σινεμά της ΕΡΤ2

Την εξαιρετική κοινωνική σάτιρα «Μπραζιλέρο», παραγωγής Ελλάδας 2001, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019 και ώρα 22:00, στο πλαίσιο της ζώνης «Θερινό Σινεμά στην ΕΡΤ το Σαββατοκύριακο».

«Μπραζιλέρο» στο Θερινό Σινεμά της ΕΡΤ2

Σκηνοθεσία-σενάριο: Σωτήρης Γκορίτσας.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Αργυροηλιόπουλος.

Μουσική: Νίκος Πορτοκάλογλου.

Μοντάζ: Τάκης Γιαννόπουλος.

Σκηνικά-κοστούμια: Αναστασία Αρσένη.

Ηχοληψία: Νίκος Παπαδημητρίου.

Εκτέλεση παραγωγής: Κώστας Λαμπρόπουλος.

Παραγωγή: Σωτήρης Γκορίτσας, SoGo Films.

«Μπραζιλέρο» στο Θερινό Σινεμά της ΕΡΤ2

Παίζουν: Στέλιος Μάινας, Μαρία Κεχαγιόγλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Άννα Μάσχα, Ιβάνο Μαρεσκότι (Ivano Marescotti), Μαρία Πρωτόπαππα, Ρούφους Μπεκ (Rufus Beck), Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκος Κούρος, Πάνος Σαπουνάκης, Νίκος Γεωργάκης, Λαέρτης Μαλκότσης, Δημήτρης Ντάσκας, Αναστάσης Κολοβός, Στέργιος Ιωάννου, Μανώλης Μαυροματάκης, Θεμιστοκλής Πάνου, Φώτης Σπύρος, Θανάσης Βισκαδουράκης, Δημήτρης Πρωτογεράκης, Νατάσα Μαρματάκη, Παναγιώτης Πορτοκαλάκης.

Διάρκεια: 95΄

«Μπραζιλέρο» στο Θερινό Σινεμά της ΕΡΤ2

Υπόθεση: Σε μια επαρχιακή πόλη ζει ο Βασίλης Αρβανιτάκης, ένας μεσήλικας που αποτελεί σημαντικό παράγοντα της τοπικής κοινωνίας. Ο κος Αρβανιτάκης (γνωστός ως Μπραζιλέρο λόγω του ποδοσφαιρικού του παρελθόντος), δέκα χρόνια πριν, είχε λάβει ένα κοινοτικό δάνειο για την ανέγερση ενός «Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου». Εκείνος όμως ξοδεύει τα χρήματα για να εξασφαλίσει μια πιο άνετη ζωή στην οικογένειά του, ενώ προβαίνει και στην αγορά ενός Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή που θα σώσει την τοπική ομάδα από τον υποβιβασμό.

«Μπραζιλέρο» στο Θερινό Σινεμά της ΕΡΤ2

Η παρανομία του κινδυνεύει να αποκαλυφθεί, όταν απρόσμενα καταφθάνουν στην πόλη δύο Ευρωπαίοι οικονομικοί ελεγκτές, προκειμένου να εξετάσουν την πορεία του έργου και τη συνετή διαχείριση των χρημάτων που δόθηκαν. Ο Αρβανιτάκης θα βρεθεί σε δεινή θέση και θα εξαντλήσει το οπλοστάσιο με το οποίο τον έχει προικίσει η ελληνική πονηριά και κοινωνία.

«Μπραζιλέρο» στο Θερινό Σινεμά της ΕΡΤ2

Σε όλο αυτόν τον κυκεώνα θα εμπλακούν η τοπική ομάδα ποδοσφαίρου, ο βουλευτής του τόπου, ένας διεφθαρμένος αστυνομικός και τα τοπικά ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να προκληθούν απίθανες καταστάσεις.

«Μπραζιλέρο» στο Θερινό Σινεμά της ΕΡΤ2

Μία από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες της εικοσαετίας 1990-2010. Ρεαλιστικότατη καταγραφή της ελληνικής πραγματικότητας, καλογραμμένο σενάριο, έξυπνο χιούμορ, εξαιρετικοί πρωταγωνιστές, καταπληκτική μουσική επένδυση.

«Μπραζιλέρο» στο Θερινό Σινεμά της ΕΡΤ2

Η ταινία συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 2001.

«Μπραζιλέρο» στο Θερινό Σινεμά της ΕΡΤ2

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος