Μουσικό ταξίδι στη Λισαβόνα

Ένα μουσικό ταξίδι στο πιο δυτικό άκρο της Μεσογείου, τη Λισαβόνα, εκεί όπου γεννήθηκε το φάντο, ό,τι πιο ενδιαφέρον, ιδιαίτερο και γοητευτικό έβγαλε μουσικά η Πορτογαλία, κάνει ο Κωστής Μαραβέγιας, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, από τη σειρά εκπομπών της ΕΡΤ2 “Μεσόγειος”.

Στις παλιές γειτονιές της Λισαβόνας, συναντάμε τη σύγχρονη σταρ των φάντο, τη Mariza, μια ερμηνεύτρια διεθνούς εμβέλειας και αγαπητή στο ελληνικό κοινό.

Το ίδιο αγαπητή είναι και η Teresa Salgueiro, η ξεχωριστή φωνή των Madredeus που προσθέτει λυρική διάσταση στην ερμηνεία των τραγουδιών. Συναντάμε, επίσης, την τραγουδίστρια Celeste Rodriguez, την αδερφή της μεγάλης Amalia Rodriguez, της ερμηνεύτριας που άνοιξε τον δρόμο για να συναντηθεί το φάντο με την ποίηση. Εκπρόσωποι της νεότερης γενιάς «φαντίστας», όπως η Cristina Branco, η Cuca Roseta και ο Duarte μιλούν και τραγουδούν για τη μεγάλη μουσική κληρονομιά που παρέλαβαν.

Μια διαφορετική ματιά στη σύγχρονη μουσική σκηνή της Λισαβόνας μας προσφέρουν οι Deolinda, ένα συγκρότημα που συνδυάζει τα φάντο με τις σύγχρονες μουσικές τάσεις. Τέλος, ο Milton Gulli των Cacique ’97 μάς ξεναγεί στις φτωχογειτονιές της Λισαβόνας με το έντονο αφρικανικό στοιχείο.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Πάνος Καρκανεβάτος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος