ertnews.gr

«Μις Μαρπλ» -τρίτο επεισόδιο του Γ΄κύκλου

14/05 07:00
«Μις Μαρπλ» -τρίτο επεισόδιο του Γ΄κύκλου

Στο πλαίσιο της ζώνης «Κλασικοί ντετέκτιβ – Από το μυαλό της Άγκαθα Κρίστι», οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το τρίτο επεισόδιο του Γ΄κύκλου της σειράς μυστηρίου αυτοτελών επεισοδίων «Μις Μαρπλ» (Agatha Christie’s Marple), συμπαραγωγής ΗΠΑ-Αγγλίας 2004-2013, το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στις 7 το απόγευμα.

«Μις Μαρπλ» -τρίτο επεισόδιο του Γ΄κύκλουΒασισμένη στην ομότιτλη σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων και διηγημάτων της Άγκαθα Κρίστι, η σειρά παρουσιάζει τις περιπέτειες της Τζέιν Μαρπλ, μίας ηλικιωμένης γεροντοκόρης που ζει στο ήσυχο χωριουδάκι Σεντ Μέρι Μιντ. Στις πολλές της επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς σε άλλα χωριά, η Μις Μαρπλ συχνά πέφτει πάνω σε περιπτώσεις μυστηριωδών φόνων και βοηθά να εξιχνιαστούν. Αν και οι αστυνομικοί  εμφανίζονται πολλές φορές απρόθυμοι να δεχτούν τη βοήθεια της Μις Μαρπλ, η φήμη και οι απαράμιλλες ικανότητές της τελικά τους κερδίζουν…

Η σειρά ήταν υποψήφια για Βραβείο Primetime Emmy 2005.

  • Επεισόδιο 3ο (Γ΄ κύκλος): «Προς την ώρα μηδέν» (Towards Zero)

Υπόθεση: Η Μις Μαρπλ επισκέπτεται μια παλιά συμμαθήτριά της, τη Λαίδη Καμίλα Τρεσίλιαν, η οποία δίνει ένα πάρτι στο κτήμα της στο Ντέβον για την οικογένεια αλλά και τους φίλους της. Όταν ένας δικηγόρος αλλά και η ίδια η οικοδέσποινα βρίσκονται νεκροί την επομένη από το πάρτι, η Μις Μαρπλ προσπαθεί να βρει τον έξυπνο δολοφόνο που κατέστρωσε το ύπουλο σχέδιο δολοφονίας.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γκρίντλεϊ, Νίκολας Γουάιντινγκ Ρεφν

Σενάριο: Κέβιν Έλιοτ, βασισμένο στο αστυνομικό μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι «Ένα σχέδιο δολοφονίας» (Towards Zero).

Στο ρόλο της Μις Μαρπλ, η Τζέραλντιν ΜακΓιούαν.

Παίζουν επίσης: Τζούλιαν Σαντς, Ζόι Τάπερ, Πολ Νίκολς, Γκρεγκ Γουάιζ, Τζούλι Γκράχαμ, Σάφρον Μπάροους, Τομ Μπέικερ, Άιλιν Άτκινς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version