ertnews.gr

«Λεονέρα» στην ΕΡΤ1

19/02 06:05
«Λεονέρα» στην ΕΡΤ1

Το δράμα, «Λεονέρα» (Lion’s Den / Leonera), συμπαραγωγής Αργεντινής-Νότιας, Κορέας-Βραζιλίας-Ισπανίας 2008, μεταδίδει η ΕΡΤ1, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, στη 01:30.

«Λεονέρα» στην ΕΡΤ1

Σκηνοθεσία: Πάμπλο Τραπέρο

Παίζουν: Μαρτίνα Γκούσμαν, Έλι Μεντέιρος, Ροντρίγκο Σαντόρο

Υπόθεση: Η Τζούλια ξυπνάει μέσα στο διαμέρισμά της περικυκλωμένη από τα ματωμένα πτώματα του Ραμίρο και του Ναουέλ. Ο Ραμίρο ζει ακόμα, ο Ναουέλ είναι νεκρός. Ήταν και οι δύο ταυτόχρονα εραστές της Τζούλια και ένας από τους δύο την έχει αφήσει έγκυο. Η Τζούλια μπαίνει σ’ ένα σωφρονιστικό ίδρυμα για μητέρες και εγκύους κρατούμενες. Τις πρώτες μέρες τις περνάει μοναχική και απόμακρη. Δύο καινούργιοι χαρακτήρες μπαίνουν στη ζωή της. Η μία είναι η Μάρτα, μία κρατούμενη που μεγάλωσε δύο παιδιά μέσα στη φυλακή και που γίνεται οδηγός και σύμβουλός της. Η άλλη είναι η Σοφία, η μητέρα της Τζούλια, ένας αμφίσημος χαρακτήρας, την οποία η Τζούλια ξανασυναντά έπειτα από πολλά χρόνια. Η Σοφία προσπαθεί να επανορθώσει τα λάθη του παρελθόντος. Βοηθά την κόρη της, προσλαμβάνοντας έναν καλό δικηγόρο, στέλνοντάς της βρεφικά ρούχα και σιγά-σιγά αποκαθιστά τη σχέση μαζί της. Διάρκεια: 101΄

Διακρίσεις 

Η ταινία συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών το 2008 και ήταν η επίσημη υποψηφιότητα της Αργεντινής για τα Όσκαρ. Έχει αποσπάσει βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version