«Ίσως, αύριο» στην ΕΡΤ1

To βραβευμένο με Οσκαρ δράμα, συμπαραγωγής Δανίας-Σουηδίας 2010, «Ίσως, αύριο» (In a better world),  σε σκηνοθεσία Σουζάνε Μπίερ, προβάλλει η ΕΡΤ1, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, στις 10 το βράδυ.

 

Υπόθεση: Η ταινία διαδραματίζεται σ’ ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Αφρική, αλλά και σε μια επαρχιακή πόλη της Δανίας, όπου κυριαρχεί η ανιαρή καθημερινότητα. Οι ζωές δύο οικογενειών διασταυρώνονται και μια ασυνήθιστη, αλλά και ριψοκίνδυνη φιλία ανάμεσα σε δύο δεκάχρονα αγόρι θα γεννηθεί. Μία φιλία που, με τη θλίψη, την οδύνη και την οργή να παραμονεύουν, θα φτάσει στα άκρα και θα δοκιμάσει τα όρια όλων, θέτοντας παράλληλα τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Μία ταινία γύρω από τη βία και όλες τις μορφές που αυτή μπορεί να πάρει. Από τις φρικαλεότητες στον καταυλισμό των προσφύγων στην Αφρική, όπου βρίσκεται και προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες ο Αντόν, πολέμιος της βίας, μέχρι και το bullying μεταξύ των παιδιών ενός σχολείου. Μάχη της επιβίωσης λοιπόν, με νικητή να αναδεικνύεται αυτός που είναι ισχυρότερος. Τουλάχιστον, αυτό πιστεύει ο Κρίστιαν, ο οποίος χρησιμοποιεί τη σωματική βία και το «οφθαλμός αντί οφθαλμού» σαν έναν τρόπο υπερίσχυσης επί του άλλου.

Η ταινία τιμήθηκε με τη Χρυσή Σφαίρα και το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Παίζουν: Μίκαελ Πρέσμπαρντ, Τρίνε Ντίρχολμ, Ούλριχ Τόμσεν, Γουίλιαμ Γιονκ Νίλσεν, Μάρκους Ρίγκααρντ, Γουίλ Τζόνσον.Διάρκεια: 110.

Σενάριο: Άντερς Τόμας Γιένσεν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος