«Οι περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό» στην ΕΡΤ1

Το τέταρτο επεισόδιο του ένατου κύκλου της αστυνομικής και δραματικής σειράς μυστηρίου, «Οι περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό» (Agatha Christie’s Poirot), παραγωγής  Αγγλίας  2000-2006 – (Σεζόν: 7-10), θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016, στις 22:15.
«Οι περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό» στην ΕΡΤ1(Κύκλος 9ος). Επεισόδιο 4ο: «Τραγικό ιντερμέτζο» (The Hollow)

Υπόθεση: Ενώ ο Πουαρό περνάει το Σαββατοκύριακο, στο Χόλοου, έξω από το Λονδίνο, προσκαλείται για δείπνο από τον Σερ Χένρι και τη Λαίδη Άνγκατελ στο εξοχικό τους, όπου του δίνεται η ευκαιρία να  παρατηρήσει την ασυνήθιστη οικογένεια Άνγκατελ, τις μεταξύ τους σχέσεις αλλά και τους άλλους φιλοξενούμενους.

Την επομένη μέρα, ένας από τους καλεσμένους, ο Τζον Κρίστοου, δολοφονείται. Ο Πουαρό γίνεται μάρτυρας μιας σκηνής, που φαίνεται περιέργως σκηνοθετημένη δίπλα στην πισίνα. Η Γκέρντα, η σύζυγος του Τζον,  στέκεται δίπλα του μ’ ένα όπλο στο χέρι,  ενώ τα άλλα μέλη της οικογενείας εμφανίζονται δειλά-δειλά ο ένας μετά τον άλλο, από διάφορα μέρη προς την πισίνα.

Η αστυνομία καταφτάνει και αρχίζει την έρευνα. Ο Σερ Χένρι ζητάει από τον Πουαρό να κάνει τη δική του έρευνα. Υπάρχει ένας αριθμός υπόπτων που φαίνεται ότι ο καθένας είχε τα δικά του κίνητρα για να σκοτώσει τον Τζον: η πρώην ερωμένη του, Βερόνικα Κρέι, την οποία είχε να συναντήσει 12 χρόνια, αλλά εμφανίστηκε ξαφνικά στο δείπνο. Η σύζυγός του Γκέρντα,  η οποία ήταν βαθιά πληγωμένη από τις εξωσυζυγικές του περιπέτειες. Η τελευταία ερωμένη του Ενριέτα Σάβερνακ, η Μιτζ Χάρντκαστλ, η οποία ήταν πολύ ερωτευμένη μαζί του αλλά την αγνοούσε συνεχώς, καθώς και ο Έντουαρντ  Άνγκατελ, ο οποίος ήταν ερωτευμένος με τη Μιτζ.

Είναι προφανές ότι το φόνο διέπραξε η Γκέρντα, εκείνη όμως το αρνείται. Θα μπορούσε να ήταν στημένο;

Ο Πουαρό, στην προσπάθειά του να βρει την άκρη του νήματος, αρχίζει να πιστεύει ότι κάποιος του παίζει παιχνίδια. Ενώνοντας τα κομμάτια του παζλ, αντιλαμβάνεται ότι όλη η οικογένεια προσπαθεί να προστατέψει κάποιον.

Στο επεισόδιο αυτό πρωταγωνιστούν ο  Ντέιβιντ Σάτσετ (στο ρόλο του Ηρακλή Πουαρό) και οι Τζόναθαν Κέικ, Μέγκαν Ντοντς, Σάρα Μάιλς, Κλερ Πράις, Έντουαρντ Χάρντγουϊκ.

Η σκηνοθεσία ανήκει στον Σάιμον Λάνγκτον.

Το σενάριο είναι του Νικ Ντίαρ, βασισμένο στο αστυνομικό μυθιστόρημα της Άγκαθα Κρίστι «Τραγικό ιντερμέτζο» (Hollow). 

«Οι περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό» στην ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ