«Η παράξενη πόλη μου» – Σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Η παράξενη πόλη μου» (Welcome to my strange city), παραγωγής ARTE 2020, μεταδίδει η ΕΡΤ3, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 18:00.

Οι άνθρωποι, αναπόφευκτα φαίνεται, θέλουν να ζουν σε πόλεις. Μέχρι το 2030, τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχουν συγκεντρωθεί σε πόλεις και το ποσοστό αυτό θα συνεχίσει να αυξάνεται. Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά, με τις πόλεις να ξεπηδούν οπουδήποτε. Μερικές είναι πολύ κρύες, άλλες εξαιρετικά ζεστές, πολύ ψηλά, πολύ απομονωμένες ή απίστευτα πυκνοκατοικημένες. Ο πλανήτης έχει ήδη δεκάδες πόλεις που, από την δική μας οπτική γωνία, δεν φαίνεται να είναι πολύ ελκυστικά μέρη για να ζήσουμε.

Η δημοσιογράφος Alexandra Alevêque θα ζήσει σε μερικές από τις πιο ακραίες πόλεις του κόσμου, μένοντας εκεί αρκετό καιρό για να μάθει για τον τρόπο ζωής των ντόπιων.

Αυτό που φέρνει πίσω είναι μια εικόνα για την απίστευτη ικανότητα της ανθρωπότητας να προσαρμόζεται και να βρίσκει λύσεις τόσο οργάνωσης όσο και συμπεριφοράς.

«Η παράξενη πόλη μου» – Σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3

Επεισόδιο 1ο: «Γιακούτσκ, Σιβηρία» (Yakutsk, Siberia)

Το Γιακούτσκ, στην καρδιά της Σιβηρίας, είναι η γη των προϊστορικών ανθρώπων και των μαμούθ. Εδώ, 300 χιλιάδες άνθρωποι  αντιμετωπίζουν καθημερινά τις πιο ακραίες διαφορές θερμοκρασίας από κάθε άλλη πόλη στη γη. Τον χειμώνα, το θερμόμετρο μπορεί να αγγίξει τους -60° C, ενώ το καλοκαίρι φτάνει τους 30. Ένας ρωσικός θρύλος λέει ότι τα πουλιά που πετούν πάνω απ’ την περιοχή, παγώνουν στον αέρα.

«Βουτιά» λοιπόν, στην πιο κρύα πόλη του κόσμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος